Δοθηκε σε κυκλοφορια ο ανανεωμενος δρομος της Πλατειας Χρυσανθου

Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου Κομοτηνής, που αφορά την ανάπλαση της περιοχής εξωτερικά και περιμετρικά του Βυζαντινού Τείχους.
 

Έτσι λοιπόν, ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες που πραγματοποιούνταν το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, καθώς δόθηκε σε κυκλοφορία  και το τμήμα, το οποίο κατά τους τελευταίους μήνες δεν επιτρεπόταν η διέλευση οχημάτων.
 

Ο σχεδιασμός των δρόμων είχε σκοπό την αύξηση κατά το μέγιστο του πλάτους των πεζοδρομίων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία άνετης ζώνης περιπάτου. Τα πεζοδρόμια και οι λωρίδες κυκλοφορίας βρίσκονται πλέον σε ενιαίο επίπεδο και επιστρώθηκαν με ψυχρά υλικά, σύμφωνα με τους κανόνες βιοκλιματικού σχεδιασμού.
 
Οι εργασίες είχαν ως αφετηρία την Οδό Σωκράτους ενώ στη συνέχεια τα έργα επεκτάθηκαν στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου και την περιοχή δίπλα στο Εσκί Τζαμί.
 

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της περιοχής, η περιοχή μπορεί να αποκτήσει το στίγμα που έλειπε από την περιοχή. Παράλληλα δηλώνουν ικανοποιημένοι για το γεγονός πως τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα που είχαν δοθεί από τη Δημοτική αρχή και επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων τις απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.