Στην τελικη ευθεια η οριστικοποιηση της υποψηφιοτητας του συνδυασμου με επικεφαλης τον Μιχαλη Βασιλειαδη

«Βασικός στόχος να σταματήσει η κατηφόρα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών»

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου στο Ξενοδοχείο «Chris&Eve» συνάντηση στελεχών και συνεργατών για την οριστικοποίηση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τον συνδυασμό που θα διεκδικήσει το Δήμο Μαρωνείας –Σαπών με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Βασιλειάδη.
 
Εκεί συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις αναφορικά με το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού αλλά και διάφορα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την επάνδρωση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού. Παράλληλα παρατέθηκαν από τον κ. Βασιλειάδη ιδέες για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από υλοποιήσιμες προτάσεις. 

Μιχάλης Βασιλειάδης «Η απραξία είναι μεγάλη στο Δήμο και η κατηφόρα χωρίς τελειωμό» 

Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών ως Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Βασιλειάδης πήρε την πρωτοβουλία να τεθεί επικεφαλής ενός συνδυασμού με στόχο να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο. «Θεωρώ πως η απραξία είναι τεράστια στο Δήμο μας και η κατηφόρα δεν τελειώνει» ανέφερε αρχικά ο κ. Βασιλειάδης, συμπληρώνοντας πως  «οφείλουμε να καταθέσουμε διαφορετική πρόταση  που να έχει χαρακτήρα προόδου».  Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί η αξιοπρέπεια του Δημότη Μαρωνείας-Σαπών καθώς παρατήρησε πως μέσα στην οικονομική κρίση δεν υπήρχε καμία  κοινωνική δομή που να υποστήριξε την περιοχή αλλά αντίθετα σημείωσε πως παρατηρήθηκε  πλήρης απαξίωση. 

«Να αξιοποιήσουμε τον φυσικό μας πλούτο» 

Ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε πως λύσεις υπάρχουν για να σταματήσει η «κατηφόρα» της περιοχής, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο εν έτει 2019 να υπάρχει περιοχή που να παρουσιάζει προβλήματα ύδρευσης. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, όταν δεν έχει νερό η πόλη των Σαπών και τα γύρω χωριά» ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης και τόνισε πως ήρθε η ώρα να σκεφτούν  όλοι την κλιματική αλλαγή και να προγραμματίζουν για τις νέες γενιές. Πάνω σε αυτήν την σκέψη, ο κ Βασιλειάδης επισήμανε πως οφείλει η περιοχή να αξιοποιήσει τον φυσικό της πλούτο, που είναι ο ήλιος, τα νερά, ο αέρας και η θάλασσα. «Μία σκέψη που έχω στο μυαλό μου είναι η παραγωγή σε συνεργασία με μία Ανώνυμη Εταιρεία για να γίνουν μελέτες, έτσι ώστε να κατασκευάσουμε μεγάλες φωτοβολταϊκές  μονάδες και να εξοικονομήσουμε χρήματα, καθώς αυτήν τη στιγμή δίνουμε  περισσότερο από 1 εκ. ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα». 

«Μείζον θέμα η αξιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών» 

Όντας άνθρωπος της εκπαίδευσης, ο κ. Βασιλειάδης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην ΑΣΠΑΙΤΕ των Σαπών. «Μέσα στην επόμενη πενταετία θα πρέπει να έχουν τα Πανεπιστήμια Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Με δεδομένο πως  η ΑΣΠΑΙΤΕ  είναι εξειδικευμένη στη συμβουλευτική και στον επαγγελματικό προσανατολισμό θα μπορούσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να λειτουργήσει τέτοιο τμήματα στην περιοχή και να αποκτήσει η περιοχή φοιτητές» εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος.  

Εντός της επόμενης εβδομάδας οι επίσημες ανακοινώσεις 

Ο κ. Βασιλειάδης πληροφόρησε τέλος το κοινό πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί τόσο το όνομα του συνδυασμού όσο και το λογότυπο αλλά και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.