Η Μιρκα διασκεδασε μαζι με τα παιδια της Κομοτηνης στο Δημοκριτειο Βιβλιοχαρτοπωλειο

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Μάρθας Αποστολίδου

Το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο σε συνεργασία με τον 2ο Παιδικό σταθμό Κομοτηνής διοργάνωσαν μία βιβλιοπαρουσίαση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου. Προσκεκλημένη ήταν η συγγραφέας και εικονογράφος Μάρθα Αποστολίδου, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της «η Μίρκα και οι δουλειές του σπιτιού» κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών με την συγγραφική της γλαφυρότητα και με μικρά παιχνίδια.
 
«Η Μίρκα και οι δουλειές του σπιτιού», το παιδικό βιβλίο της Μάρθας Αποστολίδου, πραγματεύεται με χιούμορ και ευαισθησία τις διαστάσεις που παίρνουν στη σκέψη ενός μικρού κοριτσιού οι δουλειές του σπιτιού που τόσο τη φοβίζουν. Πώς λειτουργεί στη φαντασία ενός μικρού παιδιού μια άγνωστη γι’ αυτό πραγματικότητα; Ο φόβος στο παιδικό μυαλό μειώνεται όταν αντιμετωπίζεται με κατανόηση και όταν η δράση γίνεται δυνατότερη της φαντασίας. Το βιβλίο δίνει αξία σε όσα οι γονείς προσφέρουν καθημερινά ώστε η οικογενειακή ζωή να αποπνέει θαλπωρή και αναδεικνύει την προσφορά ως το μεγαλύτερο δώρο αγάπης.
 
Οι γονείς και φυσικά τα μικρά παιδιά πέρασαν ένα ευχάριστο και παράλληλα δημιουργικό πρωινό Σαββάτου σε έναν φιλόξενο χώρο. 

Μάρθα Αποστολίδου «Ο μόνος τρόπος να πείσεις το παιδί να στραφεί στο βιβλίο είναι με το παράδειγμα μας» 

Η συγγραφέας του βιβλίου κ. Αποστολίδου δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της για την παρουσία της στην Κομοτηνή, αποδεχόμενη την πρόσκληση του βιβλιοχαρτοπωλείου και του 2ου Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής. «Το βιβλίο είναι πάντα μαζί μας και στις μεγάλες και τις μικρές ηλικίες» ανέφερε αρχικά η κ. Αποστολίδου, επισημαίνοντας πως στις μικρές ηλικίες, όταν δηλαδή διαμορφώνουν τα παιδιά την προσωπικότητα τους, δεν υπάρχει καταλληλότερος τρόπος για να νιώσουν ευτυχία, χαρά και να δομήσουν έναν χαρακτήρα που θα τους δώσει δύναμη και ευτυχία στην υπόλοιπη ζωή τους. Με δεδομένο όμως πως ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να στρέψουν τα παιδιά στα σύγχρονα μέσα της οθόνης, πώς τα παιδιά θα στραφούν στο βιβλίο; «Νομίζω πως ο μόνος τρόπος για να πείσεις ένα παιδί να διαβάζει είναι με το παράδειγμα σου» απάντησε η κ. Αποστολίδου εξηγώντας πως με το να διαβάζεις ο ίδιος μπορείς να αποτελέσεις πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για το παιδί σου. «Είναι τόσο δυνατή η δύναμη της οθόνης και όλων των μέσων επικοινωνίας που πραγματικά τα λόγια είναι μικρά για να κάνουν ένα παιδί να ακολουθήσει οδηγίες ή συμβουλές. Τα παιδιά που διαβάζουν είναι αυτά που ζουν ανάμεσα σε βιβλία και ανθρώπους που διαβάζουν. Αν και οι ίδιοι δεν έχουμε την τάση να διαβάζουμε μπορούμε να πηγαίνουμε σε βιβλιοπωλεία, σε παρουσιάσεις, ένας τρόπος να ωθήσουμε τα παιδιά προς αυτήν την κατεύθυνση» εξήγησε η συγγραφέας.
 
 Έχοντας τάξει τη ζωή της δίπλα στα παιδιά η κ. Αποστολίδου δήλωσε δικαιωμένη για την επιλογή της, καθώς «τα παιδιά είναι ευτυχία γιατί έχουν ειλικρίνεια, είναι αυτό που βλέπεις και σου δίνουν δύναμη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.