Στο πολυνομοσχεδιο του υπ. Παιδειας η κατατμηση του Τμηματος Κοινωνικης Διοικησης και Πολιτικης Επιστημης του ΔΠΘ

Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος η εισαγωγή των φοιτητών στα νέα τμήματα

Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας ενσωματώθηκε η κατάτμηση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου το Τμήμα κατατέμνεται στα εξής νέα Τμήματα: α) Κοινωνικής Εργασίας, β) Κοινωνικής Πολιτικής και γ) Πολιτικής Επιστήμης.
 
Τα νέα Τμήματα εντάσσονται στη Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και εκπαιδευτική λειτουργία των νέων Τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
 
Ο πρώτος κύκλος σπουδών των νέων Τμημάτων διαρκεί οκτώ ακαδημαϊκά εξάμηνα και σε καθένα από τα νέα Τμήματα συνιστάται Γραμματεία, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος και παρέχει διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του. Το διοικητικό προσωπικό που υπηρετεί στη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης κατανέμεται με πράξη του Πρύτανη του Δ.Π.Θ. στα τρία νέα Τμήματα από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
 
Τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.), τα οποία υπηρετούν μέχρι την 1-9-2019 στο κατατεμνόμενο Τμήμα, εντάσσονται από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στα νέα Τμήματα που προκύπτουν από την κατάτμηση, ύστερα από αίτησή τους με την οποία δηλώνουν το Τμήμα στο οποίο επιθυμούν να ενταχθούν. Η ένταξη διαπιστώνεται με πράξη του Πρύτανη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Επίσης οι φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης πολιτικής επιστήμης εντάσσονται στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης. Οι φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Κοινωνικής Διοίκησης που έχουν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και εφεξής εντάσσονται με πράξη του Πρύτανη, ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ή στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, ανάλογα με την κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου που έχουν επιλέξει. Αν δεν έχουν επιλέξει κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου, η ένταξη των φοιτητών στα ανωτέρω Τμήματα γίνεται ύστερα από την υποβολή σχετικής δήλωσης προτίμησης που υποβάλλεται έως τις 31 Ιουλίου 2019 και δεν ανακαλείται, με τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής που καθορίζονται με απόφαση της Συγκλήτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.