Χορευτικες επιδειξεις στο 10ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο έμαθαν για τους παραδοσιακούς χορούς της Θράκης

Φοιτητές και φοιτήτριες με ειδικότητα τους παραδοσιακούς χορούς πραγματοποίησαν χορευτικές επιδείξεις το πρωί της Παρασκευής στους μαθητές και τις μαθήτριες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Τα παιδιά, που προέρχονταν από Ελλάδα και Κύπρο, έδειξαν τους βασικούς χορούς της περιοχής μας και την μεθοδολογία των βημάτων ενώ στη συνέχεια όλοι έγιναν ένας μεγάλο κύκλος και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης. 

Δημήτρης Γουλιμάρης «Αυτές οι εκδηλώσεις φανερώνουν το επίπεδο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία» 

Στη σημασία που έχει να εξωτερικεύονται οι δράσεις του Πανεπιστημίου σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας στάθηκε ο Αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ κ. Γουλιμάρης.  «Στο πλαίσιο της σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, πραγματοποιούμε τη σημερινή επίδειξη με χαρά και ελπίζω να είναι μια καλή εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους» επισήμανε αρχικά, συμπληρώνοντας πως  οι φοιτητές και οι φοιτήτριες  που συμμετείχαν στην επίδειξη, το έκαναν με μεγάλη χαρά και προθυμία, ευχόμενος να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και σε άλλα σχολεία της πόλης. 

Μιχάλης Πολυτσάκης «Στόχος των δράσεων η παρουσίαση του ευρύτερου φάσματος της Φυσικής Αγωγής» 

Ένας εκ των εμπνευστών των δράσεων που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση στα σχολεία είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Πολυτσάκης. «Η δράση σήμερα εντάσσεται σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων, μέσα από τις οποίες γίνεται προσπάθεια παρουσίασης του ευρύτερου φάσματος της φυσικής αγωγής στα σχολεία της πόλης» ανέφερε αρχικά ο κ. Πολυτσάκης επισημαίνοντας πως το ΤΕΦΑΑ είναι «διαμάντι» για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.  «Η ειδικότητα παραδοσιακών χορών είναι εδώ για να παρουσιάσει στα παιδιά παραδοσιακούς χορούς και να χορέψει μαζί τους, βάζοντας τους στο κλίμα της παράδοσης» επισήμανε ο κ. Πολυτσάκης, τονίζοντας τη σημασία διασύνδεσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. με την τοπική κοινωνία και την εκπαίδευση. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.