Μηνυμα συνεργασιας για την Κομοτηνη απο το Πανελληνιο συνεδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Ο αντιπρόεδρος του ΔΑΔΑΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος συμμετείχε στο συνέδριο που ανέδειξε την αξία της στενότερης συνεργασίας όλων όσων ασχολούνται με την Αναπηρία

Την ανάγκη της συνεργασίας όλων όσων ασχολούνται με την Αναπηρία στην περιοχή μας, ώστε αυτή να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα μπροστά, τονίζει ο Αντιπρόεδρος ΔΣ Σωματείου ΔΑΔΑΑ κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος συμμετείχε ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Σωματείου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διήμερο 16-17 Μαρτίου.
 
Εκεί, όπως τονίζει, είχε την τύχη να γνωρίσει ανθρώπους που καθημερινά μάχονται όχι μόνο για την βελτίωση της ζωής του παιδιού τους, αλλά όλων των παιδιών με Αυτισμό, Νοητική αναπηρία, Εγκεφαλική παράλυση,  πολλαπλές αναπηρίες , σύνδρομο Down και Αισθητηριακές αναπηρίες. Όλοι τους μαχητές της ζωής, και πιο πολύ οι γυναίκες, πέντε εκ των οποίων, η Βάσω Λάσπη, η Ολυμπία Κορδά η Έρη Καλογεροπούλου, η Άννα Φερεντζάκη και η Χριστίνα Σεϊτανίδου, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ως μάνες αδερφές και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρία, μαζί με τον παραολυμπιονίκη Νίκο Πανανό.
 
Στο συνέδριο έγινε ο απολογισμός Δράσεων του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου, σε μια σειρά από τομείς που αφορούν τόσο την καθημερινότητα, όσο και την φροντίδα των μελών τους αλλά και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα Κέντρα Διημέρευσης & Ημερησίας Φροντίδας, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, τις Ειδικές θεραπείες αλλά και την παράλληλη στήριξη.
 
Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει πως την περιοχή μας εκπροσώπησε πέρα του Σωματείου ΔΑΔΑΑ και ο Σύλλογος «Άγιοι Θεόδωροι», ο εκπρόσωπος του οποίου, κ. Ηλίας Ποιμενίδης έβαλε υποψηφιότητα και εκλέχτηκε στο νέο Γενικό Συμβούλιο. Εξ αυτού του λόγου ο κ. Αναστασόπουλος του απευθύνει τις θερμότερες ευχές όλων των μελών του Σωματείου για επιτυχία στο έργο του και από τον νέο του ρόλο, κάτι που θεωρούν δεδομένο γνωρίζοντας το ήθος και την εργατικότητά του. 

Ανάγκη εποικοδομητικών ζυμώσεων 

Όπως επισημαίνει πάντως, σε όλες τις ζυμώσεις που έγιναν κατά την διάρκεια του συνεδρίου κατάλαβε ότι στην Κομοτηνή έχουμε την τύχη αυτή τη στιγμή σε όλους τους συλλόγους που ασχολούνται με την Αναπηρία να υπάρχουν ενεργοί, δραστήριοι άνθρωποι με μεράκι και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουν πιο προσεκτικά για να κάνουν και άλλα βήματα μπροστά.
 
Θεωρεί δε πως πρέπει όλοι οι σύλλογοι να βρεθούν σε ένα τραπέζι συζήτησης, να δουν τι κάνει ο καθένας καλά και τι μπορούν να κάνουν από κοινού, για να αποφευχθούν αλληλοκαλύψεις στις δραστηριότητες.
 
Άλλωστε πιστεύει πως δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν τα ίδια πράγματα, την στιγμή που μπορούν να απελευθερώσουν δυνάμεις για να μπουν σε νέους χώρους που σχετίζονται με την αναπηρία όπως για παράδειγμα η ανταλλαγή καλών πρακτικών με το εξωτερικό, η αναζήτηση κοινών χώρων άθλησης, η δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ,  η στενότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, ώστε από αυτή τη ζύμωση να βγουν όλοι κερδισμένοι.
 
 Ο σύλλογος ΔΑΔΑΑ, σημειώνει, θα αναλάβει αυτή τη πρωτοβουλία και πιστεύουν ακράδαντα ότι και οι υποψήφιοι των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών έχουν την ευαισθησία για να ακούσουν καινοτόμες προτάσεις που θα βοηθήσουν και την περιοχή μας να αποκτήσει ταυτότητα ισχυρής κοινωνικής ενσωμάτωσης και βελτίωσης του γνωσιακού υπόβαθρου ώστε να γίνει κέντρο αναφοράς για την Αναπηρία στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.