Ακομα μια κοινωνικη δραση για τη Διαχειριστικη Επιτροπη Μουσουλμανικης Περιουσιας Κομοτηνης

Τα μέλη της παρέδωσαν καθίσματα, πουφ και θρανία στο Ειδικό σχολείο Κομοτηνής

Καθίσματα, πουφ και θρανία παρέδωσε το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, για χρήση από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.
 
Η προσφορά αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προσφοράς της επιτροπής, η οποία παρέδωσε τα υλικά αυτά μετά από αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.
 
Ο πρόεδρος της κ.Σελίμ Ισά μάλιστα τόνισε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνουν μια τέτοια παρέμβαση, και ζήτησε συγγνώμη από την κοινωνία γενικότερα που καθυστέρησαν τόσο να πραγματοποιήσουν, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να έχουν αναλάβει δράση πολύ νωρίτερα.
 
Ανέφερε δε πως οι δάσκαλοι, όσοι εργάζονται στο σχολείο αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι ήρωες για την προσπάθεια που κάνουν στο σχολείο. 

Στόχος η κοινωνικοποίηση των παιδιών 

Το σχολείο διδάσκει περίπου 30 παιδιά, σημείωσε η κ. Αγοραστή Ματακάκη, Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, ενώ συστεγάζεται με το Ειδικό Νηπιαγωγείο.
 
Εξυπηρετεί τα παιδιά όλης της Ροδόπης, με τα παιδιά που δεν μπορούν να φέρουν οι γονείς να μετακινούνται είτε με ταξί, είτε με σχολικό λεωφορείο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής τον οδηγό και το συνοδό του οποίου έχει προσλάβει η Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Στόχος τους είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών, αλλά και η ενίσχυση της οικογένειάς τους. Το σχολείο έχει αρκετές ειδικότητες δασκάλων, για την στήριξη ακριβώς αυτής της κοινωνικοποίησης των παιδιών, καθώς και βοηθητικό προσωπικό. 

Άνοιγμα στην κοινωνία 

Το σχολείο το τελευταίο διάστημα έχει κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία, σημαντικός παράγοντας για το οποίο ήταν η δημιουργία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
 
Σε συνεργασία με αυτόν, συζητώντας τις ανάγκες τους, τις έχουν μεταφέρει με αποτέλεσμα να έχουν αρκετές δωρεές το τελευταίο διάστημα.
 
Βέβαια η κ. Ματακάκη επισήμανε πως η σχολική επιτροπή του Δήμου τους έχει στηρίξει σημαντικά σε εποπτικό υλικό αλλά και πολλές άλλες ανάγκες που υπάρχουν για το σχολικό τους έργο.
 
Φέτος κατάφεραν να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους για να στεγάσουν τις διάφορες ειδικότητες, κάτι που βοήθησε στο καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσεγγίσει το σχολείο ώστε να προσφέρει ό,τι επιθυμεί.
 
Βέβαια κάνουν και οι ίδιοι αιτήματα όταν χρειαστεί, όπως έγινε με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο μετά από δική τους παράκληση προσέφερε 8 ολοκληρωμένα συγκροτήματα διαδραστικών πινάκων, που βοηθούν ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των παιδιών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.