Ολα ετοιμα για το 1ο Thraki Bike Festival

Μεγάλα ονόματα της Ποδηλασίας από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια θα δώσουν το «παρών» στη γιορτή της ποδηλασίας

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ετοιμασίες για την μεγάλη ποδηλατική γιορτή, το 1ο Thraki Bike Festival, το οποίο διοργανώνεται το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου υπό την αιγίδα της Π.Ε. Ροδόπης.
 
Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γιώργος Παυλίδης», στην οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης στάθηκε σε σημαντικά οργανωτικά ζητήματα,  παρουσιάζοντας τους αθλητές που θα δώσουν άλλη αίγλη στην εκδήλωση και τους χορηγούς που στήριξαν το εγχείρημα. Παράλληλα προβλήθηκε και το επίσημο βίντεο του φεστιβάλ με την ευχή να «αγκαλιαστεί» από τον κόσμο της περιοχής. 

Νίκος Τσαλικίδης «Να αποκτήσει η Κομοτηνή ποδηλατική κουλτούρα» 

Ο κ. Τσαλικίδης στάθηκε στη διττή σημασία του φεστιβάλ, καθώς αφενός οι διοργανωτές αποσκοπούν στη γνωριμία του κόσμου με το ποδήλατο και αφετέρου στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. «Είναι σημαντικό ο κόσμος να κατανοήσει την αξία της ποδηλασίας στην καθημερινότητα και την απόκτηση ποδηλατικής κουλτούρας, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμου εντός και εκτός πόλης» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο οποίος αποκάλυψε πως το Thraki Bike Festival αποτελεί μέρος μίας σειράς θεματικών εκδηλώσεων γύρω από την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, που έχουν σαν στόχο την προβολή της περιοχής και την προσέλκυση κόσμου από τις γύρω περιοχές. 

Συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στο 1ο Thraki Bike Festival 

Ο Νίκος Τσαλικίδης αποκάλυψε πως στο φεστιβάλ θα είναι παρόντες ως τιμώμενα πρόσωπα, δύο σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνικού αθλητισμού από την Κομοτηνή και συγκεκριμένα ο Πρωταθλητής του Ύψους Κώστας Μπανιώτης και ο Πρωταθλητής της Ποδηλασίας Χαρούν Μολλά. Παράλληλα το «παρών» θα δώσουν αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές χώρες, την Βουλγαρία και την Τουρκία, δίνοντας Βαλκανική αίγλη στη διοργάνωση.  Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ θα πάρουν μέρος οι Δημήτριος Σκιντζής, αθλητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βορές , αθλητής του Ποδηλατικού Ομίλου Βόλου, ο  Matthew Miller, αθλητής του ΠΑΟΚ, ο Σάκης Καβουρτζικής , αθλητής των Μαχητών Σερρών  και Πρωταθλητής Δρόμου 2018 στην Κατηγορία Μάστερ, ο  Plamen Dimov. μέλος της Εθνικής Βουλγαρίας και αθλητής της Plovdiv  και ο Mutlou Ertcevik , αθλητής της ISS Turkey. 

«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αρωγός στη διεξαγωγή του φεστιβάλ» 

Ο κ. Τσαλικίδης στάθηκε στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι οποίοι τόσο με τις χορευτικές τους επιδείξεις όσο και με την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών συμβάλλει καταλυτικά στη διεξαγωγή του φεστιβάλ. «Οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Αστραπέλο αλλά και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής αλλά και γενικώς του Δ.Π.Θ. που για ακόμα μια φορά συμβάλλουν εθελοντικά στην διεξαγωγή μιας δράσης μας» επισήμανε ο κ. Τσαλικίδης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 3 διαφορετικές δράσεις που περιλαμβάνει το φεστιβάλ. «Θα υπάρχουν 3 δράσεις. Η πρώτη για παιδιά 2 έως 12 ετών με στόχο την γνωριμία με το ποδήλατο, η δεύτερη αφορά ποδηλατική πορεία 5 χιλιομέτρων και η τρίτη είναι η ποδηλατική πορεία 60 χιλιομέτρων και αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου» ήταν τα λόγια του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του παραθέτοντας τους χορηγούς του φεστιβάλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.