Μηνυμα κατα του ρατσισμου απο τους εθελοντες του Europe Direct Κομοτηνης

Στην δράση που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης

Ακτιβιστική  δράση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού, πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Μαρτίου το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με τις ασκούμενες φοιτήτριες Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ και τις εθελοντικές ομάδες του Κέντρου «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα του παιδιού» και «Κοινωνικών Θεμάτων», και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEFΚομοτηνής), προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια ανάδειξης των διαστάσεων του ζητήματος του ρατσισμού.
 

Έτσι οι εθελοντές του Europe Direct Κομοτηνής ενημέρωσαν τους πολίτες της Κομοτηνής σχετικά με το πολύπλευρο θέμα του ρατσισμού και των διακρίσεων που αναβιώνει συνεχώς.
 
Η μέρα αυτή είναι σημαντική για το κέντρο, σημείωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Σοφία Χατζησαββίδου, γιατί οι εθελοντές αναδεικνύουν τις ρατσιστικές συμπεριφορές που υπάρχουν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.
 

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί από αυτούς φορούσαν ταμπέλες με ρατσιστικά σχόλια που δέχονται κάποιες πληθυσμιακές ομάδες, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από αντιρατσιστική καμπάνια του ΟΗΕ, καθώς και λευκός πίνακας ώστε οι περαστικοί να αποτυπώσουν γραπτά τις σκέψεις τους για τον ρατσισμό και τα συναισθήματα που τους προκαλεί.
 
Οι εθελοντές μοίρασαν ερωτηματολόγια στους περαστικούς για τον ρατσισμό, με στόχο να αποτυπώσουν τις απόψεις αλλά και τις γνώσεις τους, ενώ στο τέλος έσκισαν τις ταμπέλες που είχαν, θέλοντας να δείξουν, σύμφωνα με την κ. Χατζησαββίδου, ότι δεν έχουν καμία σημασία πέρα από το να δημιουργούν διακρίσεις μέσα σε μια κοινωνία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.