«Ρατσισμος: Σταματαει με εμενα!»

Ακτιβιστική δράση στην Κεντρική Πλατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με τις ασκούμενες φοιτήτριες Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ και τις εθελοντικές ομάδες του Κέντρου «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα του παιδιού» και «Κοινωνικών Θεμάτων», και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF Κομοτηνής), προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια ανάδειξης των διαστάσεων του ζητήματος του ρατσισμού, θα πραγματοποιήσει μια ακτιβιστική δράση την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με τίτλο «Ρατσισμός: Σταματάει με εμένα!».
 
Στο πλαίσιο αυτής της ακτιβιστικής δράσης, οι εθελοντές του Europe Direct Κομοτηνής θα ενημερώσουν τους πολίτες της Κομοτηνής σχετικά με το πολύπλευρο θέμα του ρατσισμού και των διακρίσεων που τα τελευταία χρόνια αναβιώνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
 
Αναλυτικότερα, οι εθελοντές στην προσπάθεια τους να περάσουν ένα μήνυμα για τα ρατσιστικά στερεότυπα που κατακλύζουν την κοινωνία μας θα φορούν ταμπέλες με ρατσιστικά σχόλια που δέχονται κάποιες πληθυσμιακές ομάδες. Στον χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από μια αντιρατσιστική καμπάνια του ΟΗΕ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό του κοινού, σχετικά με τις διακρίσεις. Επιπλέον, ένας λευκός πίνακας θα δώσει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να αποτυπώσουν γραπτά τις σκέψεις τους για τον ρατσισμό και τα συναισθήματα που τους προκαλεί. Τέλος, θα μοιραστούν ερωτηματολόγια στον κόσμο, με στόχο να «εξετάσουμε» τις γνώσεις και τις απόψεις τους σχετικά με ένα τόσο ευαίσθητο και πάντα επίκαιρο κοινωνικό φαινόμενο. Τα αποτελέσματα αυτού, θα επεξεργαστεί και θα δημοσιεύσει η εθελοντική ομάδα «Επαφή με τα ΜΜΕ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.