«Το λιμανι των χαμενων γυναικων» γεμισε το Ιδρυμα Παπανικολαου

Παρουσιάστηκε το πρώτο μυθιστόρημα της Κομοτηναίας Νάγιας Δαλακούρα

Κατάμεστο ήταν το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Μαρτίου, το Ίδρυμα Παπανικολάου όπου διεξήχθη η παρουσίαση του πρώτου συγγραφικού έργου της Κομοτηναίας Νάγιας Δαλακούρα.
 

«Το λιμάνι των χαμένων γυναικών» παρουσιάστηκε  για πρώτη φορά ενώπιον κοινού, μίας και μετρούσε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα κυκλοφορίας από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος», γεγονός το οποίο από ό,τι διαφάνηκε από την θερμή ανταπόκριση του κόσμου δεν κατέστη ανασταλτικός παράγοντας.
 

Στο σύνολό της η εκδήλωση είχε χαρακτήρα «Αργεντίνικο» μιας και οι διοργανωτές – οι Εκδόσεις «Κλειδάριθμος», το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» και ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Alma Libre – είχαν προετοιμάσει μία βραδιά γεμάτη σχετικές αναφορές.
 

Οι ιστορίες του βιβλίου «ζωντάνεψαν» μπροστά στα μάτια του κοινού τόσο δια μέσου του αργεντίνικου τάνγκο που χόρεψαν οι κ.κ. Άρτεμις Τσολάκη, Γιάννης Μακίδης, Αλεξάνδρα Μπανιά και Παύλος Τοπαλίδη, καθώς και δια μέσου των αναγνώσεων αποσπασμάτων του βιβλίου των κ.κ. Ελένης Τζιγερτζή και Νίκης Μαυρίδου.
 

Με σημείο εκκίνησης το λιμάνι και τα κακόφημα στέκια του Μπουένος Άιρες, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν νοερά έως τους αχανείς βοσκοτόπους της Αργετινής, δια μέσου όλων των προαναφερθέντων καθώς και των εισηγήσεων των ομιλητριών κ.κ. Ειρήνης Αθανασοπούλου, Νόνας Αραμπατζόγλου και της επίσης συγγραφέα Φωτεινής Ναούμ, στο σύνολό τους από τους πρώτους «συνοδοιπόρους» της Νάγιας Δαλακούρα στο νέο της αυτό συγγραφικό «ταξίδι».
 
Η ίδια εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων αλλά και όσους από την έναρξη του πολύχρονου για την ίδια ταξιδιού στάθηκαν σύμμαχοι στο πλευρό της, ευχόμενη «το λιμάνι των χαμένων γυναικών» να αποτελέσει το έναυσμα για άλλα μεγαλύτερα ταξίδια, νοερά και όχι μόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.