Οι αφανεις ηρωιδες του Αργοπορημενου Αη-Βασιλη

Οι γυναίκες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την υλοποίηση της δράσης με στόχο την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη - Άρτεμις Τσολάκη, Εύα Σκότη και Μαρία Παναγιώτου μιλούν για το πώς έζησαν τις φετινές εκδηλώσεις της δράσης «Ο Αη-Βασίλης άργησε μία μέρα»

Για ακόμα μία χρονιά ολοκληρώνονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις της δράσης «Ο Αη-Βασίλης Άργησε μία μέρα»,  που έχουν καταφέρει να ενώσουν όλους στην Κομοτηνή.
 
Είναι η αλήθεια πως η Κομοτηνή είναι μία «δύσκολη» πόλη αναφορικά με τις συνεργασίες όλων των Φορέων. Παρόλα αυτά σε πείσμα των συνθηκών, μία ομάδα ανθρώπων έχει καταφέρει να ωθήσει τους ανθρώπους της πόλης στο να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενίσχυση Κοινωνικών Δομών της περιοχής και όχι μόνο. Συγκεκριμένα όλα αυτά τα χρόνια, που ο Αη-Βασίλης έχει κάνει την εμφάνιση του στην Κομοτηνή είδαμε να συνεργάζονται για καλό σκοπό αθλητικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι, θεατρικές ομάδες, μουσικά συγκροτήματα και επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας και κατ’ επέκταση των συμπολιτών μας που έχουν την ανάγκη μας.
 
Κάθε χρόνο, η δράση μας επιφυλάσσει εκπλήξεις που κινητοποιούν τον κόσμο, ο οποίος ενώνει τις δυνάμεις του για να συμβάλλει στην προσπάθεια. Γιατί η αλήθεια είναι πως όσο και αν μας έχει χτυπήσει την πόρτα η κρίση, η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.  Για να καταφέρουμε όμως να βλέπουμε κάθε χρόνο αυτήν την προσπάθεια, όχι μόνο να επιβιώνει αλλά να εμπλουτίζεται, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που χάνουν τον ύπνο τους, τρέχουν για να μην λείψει τίποτα και κυρίως δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αφιλοκερδώς.
 
Σε κάθε δράση της φετινής προσπάθειας στην είσοδο μας περίμεναν χαμογελαστές η Άρτεμις Τσολάκη και η Εύη Σκότη, που κυριολεκτικά ήταν πανταχού παρούσες και παρά την κούραση πάντα ήταν με το χαμόγελο στο πρόσωπο. Φυσικά πάντα στην προσπάθεια βρίσκεται η Λίτσα Αργυροπούλου, που φρόντιζε σε κάθε περίπτωση να είναι όλα έτοιμα και να μην λείπει τίποτα για τους συμμετέχοντες ενώ στο δυναμικό προστέθηκε και νέο αίμα και συγκεκριμένα η Μαρία Παναγιώτου και η Λουκία Παπαγιάννη.
 
Μάλιστα για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού αλλά και την μεγαλύτερη διαδραστικότητα με αυτό, οι ιθύνοντες του αργοπορημένου Αη-Βασίλη φρόντισαν να έχουν πλήρη ενημέρωση και στα Social Media, δείχνοντας πως ακολουθούν κατά γράμμα όσα επιτάσσει η νέα τεχνολογία.
 
Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου με τη διεξαγωγή του φιλανθρωπικού αγώνα στις Σάπες με στόχο την ενίσχυση των χωριών SOS ενώ μετά θα ακολουθήσει ένας συνολικός απολογισμός από τους διοργανωτές, όπου θα παραθέσουν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία και συνολικά τους αποδέκτες της οικονομικής ενίσχυσης.
 
Για το πώς έζησαν τις φετινές εκδηλώσεις του αργοπορημένου Αη-Βασίλη μίλησαν η Άρτεμις Τσολάκη, η Εύα Σκότη και η Μαρία Παναγιώτου. 

Άρτεμις Τσολάκη «Τιμή μου να συμμετέχω σε δράση που βοηθά ευπαθείς ομάδες και ενεργοποιεί Φορείς και Πολίτες» 

Το όνομα της έχει συνδεθεί με τις δράσεις του αργοπορημένου Αη-Βασίλη. Η Άρτεμις Τσολάκη, δραστήρια και αεικίνητη για ακόμα μία χρονιά ήταν παντού και έδινε λύσεις σε ό,τι και να προέκυπτε. «Για μένα η συνεργασία ανάμεσα στους Πολίτες, Φορείς και τους Συλλόγους είναι το πιο σημαντικό, προκειμένου να δώσουμε προστιθέμενη αξία στην κοινωνία μας από κάθε δράση που πραγματοποιούμε» επισημαίνει αρχικά η κ. Τσολάκη και συμπληρώνει τονίζοντας την αξία της συμμετοχής σε εθελοντικές προσπάθειες. «Το ότι συμμετέχω σε μία δράση που βοηθά ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αλλά παράλληλα έχει σαν στόχο την ενεργοποίηση των Φορέων στο να μετέχουν και να συνεργάζονται όλοι μαζί για έναν καλό σκοπό είναι το πιο σημαντικό και για μένα είναι χαρά και τιμή» τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά.  Η κ. Τσολάκη θεωρεί πως πλέον ο κόσμος έχει μάθει και περιμένει τις δράσεις του Αη-Βασίλη και για τον λόγο αυτό η συμμετοχή του κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. 

Εύα Σκότη «Ο Αη-Βασίλης έχει εξελιχθεί σε κομμάτι της ζωής μου» 

Ευρισκόμενη στην οικογένεια του αργοπορημένου Αη-Βασίλη εδώ και αρκετά χρόνια, η Εύα Σκώτη χαρακτηρίζει πλέον τις δράσεις ως «κομμάτι της ζωής της». Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό των δράσεων αποκάλυψε πως η φετινή χρονιά δεν θύμισε σε τίποτα τις προηγούμενες, αν εξαιρέσουμε την συμμετοχή του κόσμου» συμπληρώνοντας πως  για ακόμα μια χρονιά οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν τη δράση, η οποία αν και έχει αλλάξει μορφή κατάφερε και φέτος να πετύχει τον σκοπό της. Ερωτηθείσα για το πώς νιώθει που προσφέρει εθελοντικά για τους συνανθρώπους μας η κ. Σκότη επισήμανε πως «δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να νιώθεις ότι προσφέρεις έστω και το ελάχιστο και ότι γίνεσαι η αφορμή ώστε ο κόσμος να συνδράμει και να προσφέρει σ' αυτούς που έχουν ανάγκη». Παράλληλα ευχή της αποτελεί κάποια στιγμή οι δράσεις του αργοπορημένου Αη-Βασίλη να είναι περιττές και να μην χρειάζεται να γίνονται όλα αυτά για την στήριξη ευπαθών ομάδων αλλά να γίνονται αποκλειστικά για τη διασκέδαση όλων. 

Μαρία Παναγιώτου «Το να προσφέρεις κοινωνική βοήθεια και ελπίδα σημαίνει να μαθαίνεις να ζεις με εκτίμηση για την κάθε μικρή και απλή έκφανση της καθημερινότητας» 

Αποτελεί το νέο αίμα των εθελοντριών της δράσης του αργοπορημένου Αη-Βασίλη και το απολαμβάνει. Ο λόγος για τη Μαρία Παναγιώτου, η οποία επισήμανε πως «η πόλη για άλλη μια φορά στάθηκε σε μεγάλο βαθμό ενεργή και ευαισθητοποιημένη όσον αφορά στις εκδηλώσεις εθελοντικού χαρακτήρα με άμεσο αποδέκτη τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη».
 
Ερωτηθείσα για το πώς έζησε τις φετινές εκδηλώσεις, η Μαρία Παναγιώτου τόνισε πως «προσεγγίζοντας την ανθρωπιστική αλληλεγγύη από μια άλλη διάσταση, είναι αλήθεια ότι όταν καλείσαι να προσφέρεις δίχως ιδιοτέλεια και αντάλλαγμα, υιοθετώντας ένα πνεύμα αλτρουιστικό, αυτομάτως βοηθάς και τον εαυτό σου, καθώς λυτρώνεσαι από τα δεσμά που υπαγορεύουν τα κοινωνικά “πρέπει”» ευχαριστώντας όλα τα καταστήματα, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία, τις εθελοντικές ομάδες και πάνω από όλα τους συμπολίτες που σε περίοδο οικονομικού μαρασμού αφιέρωσαν ανιδιοτελώς ένα μερίδιο από το περίσσευμά τους για έναν κοινό σκοπό. Ολοκληρώνοντας την συζήτηση, η Μαρία Παναγιώτου θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους νέους. «Από τον εθελοντισμό αναδύεται ένα ανεκτίμητης αξίας δίδαγμα που χρειάζεται να γίνει κτήμα μικρών και μεγάλων. Το να προσφέρεις κοινωνική βοήθεια και ελπίδα στους έχοντες ανάγκη σημαίνει να μαθαίνεις να ζεις με εκτίμηση για την κάθε φαινομενικά μικρή και απλή έκφανση της καθημερινότητας. Διότι από την σύνθεση των απλοϊκών πραγμάτων πλάθεται το μεγαλείο του μέλλοντος» επισημαίνει με μεγάλη ωριμότητα η νεαρή Μαρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.