«Η Θρακη θα ειναι η πρωτη ωφελημενη απο τις πολιτικες αναπτυξης της ΝΔ»

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Σάπες και Φιλλύρα

Με την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ όλης της ΑΜΘ ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και απλούς πολίτες.
 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στην ΠΕ Ροδόπης, όπου επισκέφτηκε τις Σάπες και τη Φιλλύρα, για να συνεχίσει σε οικισμούς της ΠΕ Ξάνθης, πριν καταλήξει στην πόλη της Ξάνθης για την ομιλία.
 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πραγματοποιεί αυτή την περιοδεία, για να μεταφέρει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα έρθει στη χώρα εντός του 2019, και η οποία είναι απαραίτητη τόσο για τη Ροδόπη, όσο και για τη Θράκη. Στη Ροδόπη, σημείωσε, αντίκρισε μια εικόνα εγκατάλειψης, με τον πληθυσμό να μειώνεται, όπως και η οικονομική δραστηριότητα, με μια γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψη οποιουδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής. «Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ» σημείωσε, για να εξηγήσει πως οι εν λόγω πολιτικές έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία πολλών, καλά πληρωμένων θέσεων απασχόλησης.
 

Άλλωστε θεωρεί πως η περιοχή μας έχει πολλά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τον τρόπο της αξιοποίησης των οποίων εξέθεσε στην ομιλία του στην Ξάνθη, αναλύοντας πως κεντρικό κράτος και Περιφερειακή διοίκηση μπορούν να δουλέψουν από κοινού, ώστε να δώσουν ξανά ζωή στην ακριτική περιοχή, και οι θρακιώτες, ειδικότερα οι νέοι, να έχουν κίνητρο και λόγο να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του από τις Σάπες, όπου επισκέφτηκε την αγορά των Σαπών καθώς και το παζάρι, που γινόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή, συνομίλησε με επαγγελματίες ενώ ενημερώθηκε και για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής, για το οποίο τόνισε πως η παράταξη θα αναλάβει πρωτοβουλίες μιας και πλέον η Ροδόπη είναι ίσως η μοναδική που έχει πλέον μόνο ένα υποκατάστημα σε όλη την έκτασή της.
 

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε  προτάσεις για την ενίσχυση της περιοχής τόσο στον αγροτοδιατροφικό τομέα, όσο και για την επιχειρηματικότητα αλλά και ιδέες για την ανάπτυξη της περιοχής, όπως για παράδειγμα με την στήριξη των αιολικών πάρκων και την ενίσχυση του ΒΙΟΠΑ. 

Παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης η Θράκη 

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε και την οδύνη του για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία, σημειώνοντας πως έχει ιδιαίτερη σημασία που το κάνει στη Θράκη, η οποία θεωρεί πως αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. «Η πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ στη Θράκη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, είναι μια πολιτική, η οποία έχει ριζώσει και θα βρει συνέχεια και υποστήριξη από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή.
 

Αυτό ανέφερε και στη Φιλλύρα, σημειώνοντας πως με τη Θράκη τον συνδέουν στενοί δεσμοί, μιας και η σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι γνωστή και δοκιμασμένη. Θυμήθηκε δε πως η πρώτη φορά που ήρθε στην περιοχή μας ήταν συνοδεύοντάς τον πατέρα του στην περιοδεία που είχε κάνει το 1989, όταν και είχε δει με τα μάτια του την φτώχεια, την απομόνωση και τις διακρίσεις, και είναι περήφανος που η παράταξη της οποίας είναι σήμερα πρόεδρος επέβαλε μια πολιτική, η οποία παρά τις δυσκολίες, δημιουργήσει ένα μοντέλο κοινωνικής συμβίωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.