Περι Ιταλιας και εμβολιων

Απαρατήρητα

Χωρίς εμβόλιο σχολείο τέλος αποφάσισε η Ιταλική κυβέρνηση θεσπίζοντας δια νόμου τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών και πρόστιμα έως 500 ευρώ σε όσους δεν «συμμορφωθούν» και στέλνουν ανεμβολίαστα τα παιδιά τους στο σχολείο.
 
Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε ο νέος αυτός νόμος συμπίπτει με την αύξηση των ποσοστών ιλαράς, με αξιωματούχους του ιταλικού κράτους να υποστηρίζουν πως τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν βελτιωθεί μετά την παρουσίαση του φαινομένου, ενώ κατορθώθηκε ώστε τα ποσοστά αυτά να ανέλθουν στο 95%, όριο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
 
Αν ρίξει κανείς μία ματιά στα σχόλια της σχετικής ειδησεογραφίας, το ελληνικό αναγνωστικό κοινό αντιμετώπισε την είδηση με μεγάλο ενθουσιασμό με την πλειοψηφία όσων σχολίασαν να τίθενται υπέρ της «υιοθέτησης» του εν λόγω μέτρου και στην χώρα μας.
 
Βεβαίως θετικό αν σκεφτεί κανείς και τα κρούσματα γρίπης ή την ανησυχία που έστω αυτή δημιούργησε και στην περιοχή μας και την χώρα μας γενικότερα τους τελευταίους μήνες, υπό την λογική ωστόσο ότι οι θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες προβλέψεις ώστε το κόστος του εμβολιασμού  να καλύπτεται από το κράτος. Τουλάχιστον στις περιπτώσεις εκείνες που ακόμα και η μικρότερη οικονομική «συνδρομή» από πλευράς του γονέα καθίσταται αδύνατη. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.