Συμπραξη στον αντιποδα του μισους και του φοβου το μηνυμα των Ευρωεκλογων

Ουφούκ Μουσταφά, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ «Να αγωνιστούμε για μία Ευρώπη με βιώσιμο μέλλον στην ευρεία πλειοψηφία των πολιτών και όχι την Ευρώπη των λίγων»

Η εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής και δικηγόρος κ. Ουφούκ Μουσταφά, είναι η πρώτη Θρακιώτικη παρουσία που καταγράφεται στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Η κ. Μουσταφά ήταν ανάμεσα στους 16 πρώτους υποψηφίους που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.
 
Στην πρώτη της συνέντευξη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη και χαρούμενη από την «τιμητική» όπως την χαρακτήρισε πρόταση, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί και μεγάλη ευθύνη για την ίδια. «Βρισκόμαστε ενώπιον των πιο κρίσιμων εκλογών των τελευταίων δεκαετιών και για την Ευρώπη που βρίσκεται σε ένα πραγματικό σταυροδρόμι» σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στις πολιτικές λιτότητας και την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη».
 
«Για τον λόγο αυτό νοιώθω ως μεγάλη ευθύνη την πρόταση για την υποψηφιότητά μου, και ταυτόχρονα πολύ τυχερή που θα έχω την τιμή να πάρω μέρος σε αυτή τη μάχη» υπογράμμισε για να σημειώσει πως «Σ' αυτή την ιστορική στιγμή για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα να ταχθώ στην αριστερή πλευρά, στην προοδευτική πλευρά, σε αυτή την πλευρά που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών, και θα παλέψει για την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αλληλεγγύη».
 
Η προοδευτική Ευρώπη των πολλών είναι σύμφωνα με την κ. Μουσταφά ο στόχος για τον οποίο θα πρέπει να θέσει και υπερασπιστεί το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Μία Ευρώπη υγιούς ανάπτυξης, δημοκρατίας, μακριά από τις πολιτικές του μίσους, του διχασμού και των διακρίσεων, όπως δυστυχώς υφίστανται αυτή την ώρα. Ακριβώς για τους λόγους αυτούς δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πίσω» σημείωσε προτάσσοντας την έννοια της σύμπραξης στον αντίποδα του φόβου και του μίσους που κυριαρχεί.
 
Ερωτηθείσα σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας η ίδια μίλησε για πολιτικές «μη βιώσιμες», πολιτικές επικίνδυνες και καταστροφικές για να τονίσει πως η πολυπόθητη αλλαγή είναι ζήτημα των δυνάμεων της αριστεράς, της προόδου και των νέων ανθρώπων. «Να κάνουμε τα πάντα, να αγωνιστούμε για μία Ευρώπη με βιώσιμο μέλλον στην ευρεία πλειοψηφία των πολιτών και όχι την Ευρώπη των λίγων. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.