«Τεχνητη Νοημοσυνη: Φιλος η Εχθρος;»

Δράση ενημέρωσης και προβληματισμού για μαθητές την Τετάρτη στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ. κ. Γλυκερία Φωτιάδου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, το TechLab Xanthi και το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου με Μηχανές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής (ΤΕΙ ΑΜΘ), διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και προβληματισμού για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη. Φίλος ή Εχθρός;», την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30 με 14:00, στο Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής.
 
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενημερωθούν οι μαθητές για την εξέλιξη της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, να διαχωρίσουν τα μέχρι τώρα επιτεύγματα από τις προσδοκίες που υπάρχουν, να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ μαθητών και ειδικών επιστημόνων σχετικά με τα νέα ζητήματα που εγείρονται από την ανάπτυξη της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης (όπως οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην εργασία, ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας, σχέσεων ανθρώπων και μηχανών κτλ) και να αποκτήσουν οι μαθητές μια κριτική ματιά απέναντι στα παραπάνω επίκαιρα θέματα.
 
Στο πλαίσιο της δράσης, θα γίνει η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ για την τεχνητή νοημοσύνη «More Human than Human» των Τόμι Παλότα και Φέμκε Γουόλτινγκ, μία παραγωγή της Kouzi Productions, που θα αποτελέσει την αφορμή για τον διάλογο που θα ακολουθήσει. Οι μαθητές ανά ομάδες θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια ρομποτικής και σε στρογγυλές τράπεζες συζήτησης.
 
Τα εργαστήρια ρομποτικής θα υλοποιήσει το TechLab Ξάνθης και τις στρογγυλές τράπεζες συζήτησης θα διευθύνουν επιστήμονες από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ (Εργαστήριο Μαθηματικών και Πληροφορικής) και του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου με Μηχανές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ ΑΜΘ, με τη βοήθεια του ρομπότ ΝΑΟ.
 
Στο τέλος της Δράσης μαθητές των ομάδων αντιλογίας του 1ου και 3ου ΓΕΛ θα “λογομαχήσουν” επιχειρηματολογώντας υπέρ και κατά της Τεχνητής Νοημοσύνης.
 
Στη δράση θα συμμετέχουν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής (ομάδα ρομποτικής) με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Τσάντου Νίκη και τον κ. Ιωάννου Αντώνιο, του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών (ομάδα ρομποτικής) με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Χατζηαγαπίου Ανδρέα και την κ. Δρόσου Όλγα, του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κεφαλίδου Μαρία, του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής (ομάδα Ρητορικών Αγωνισμάτων) με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Μπούζγα Λίλα και τον κ. Τζελέπη Δημήτριο και του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής (ομάδα Λόγου Αντίλογου) με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Παιδαράκη Κική, την κ. Σολωμού Ελένη και την κ. Μαυρίδου Σταυρούλα, (τμήμα πληροφορικής) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Βερρή Νίκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.