Η φιλαρμονικη της Αιγειρου κρατα ζωντανο το χωριο

30 νεαρά άτομα απαρτίζουν την μπάντα του χωριού που δηλώνει παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις της περιοχής

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή Βασιλόπιτας της Φιλαρμονικής Αιγείρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού σε πολύ καλό κλίμα με πολύ κέφι και μουσική.
 
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Ιωάννης, ο οποίος ευχήθηκε στα μέλη της μπάντας να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν με μεράκι, «διαφημίζοντας» το χωριό. Παράλληλα όλοι οι ομιλητές επαίνεσαν τον μαέστρο κ. Γιώργο Σεργκενλίδη για τη δουλειά που κάνει και το έργο που επιτελεί.
 

Το γλέντι κορυφώθηκε όταν ξεκίνησαν τα παραδοσιακά τραγούδια με την γκάιντα του Θανάση Δούκα, την φωνή και το νταούλι του Νίκου Μελλίδη και τα πλήκτρα του Νίκου Μελά, που ξεσήκωσαν το κοινό.
 
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από όση περίμεναν οι άνθρωποι της Φιλαρμονικής, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια τους.
 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Λιβεριάδου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στογιαννίδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης κ. Σωτηρακόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Καρασταύρου. 

Η νεολαία κρατά ζωντανή την Φιλαρμονική 

Η Φιλαρμονική απαρτίζεται από νέα παιδιά, τα οποία κόντρα στο κύμα φυγής που παρουσιάζουν τα χωριά, μένουν στην Αίγειρο και συμμετέχουν ενεργά στα κοινά της περιοχής.  Περισσότερα από 30 παιδιά στο σύνολο, ηλικίας κάτω των 20 ετών απαρτίζουν την φιλαρμονική και συμμετέχουν ενεργά στις πρόβες και στις εκδηλώσεις. Μαέστρος είναι ο κ. Γιώργος Σεργκενλίδης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Αντώνη Μαρκόπουλο και πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά. με αγάπη και με μεράκι για αυτό που κάνει.
 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που το απαρτίζουν νέοι άνθρωποι με αγάπη προς το χωριό συνεχίζει με δράσεις με στόχο την προβολή του χωριού και επιπλέον την διατήρηση των ηθών και εθίμων. Η φιλαρμονική της Αιγείρου , που συνεχίζει εδώ και 20 χρόνια το σπουδαίο έργο της, συμμετέχει στις γιορτές των εκκλησιών του παλιού Δήμου Αιγείρου αλλά και στις παρελάσεις, δίνοντας άλλη νότα σε αυτές.
 
Επιπλέον οι δράσεις δεν σταματούν εδώ καθώς το βράδυ της Παρασκευής 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί πάρτυ μασκέ  στο χωριό για τα παιδιά της Φιλαρμονικής, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται για να τονώσουν την κίνηση στο χωριό και την έλευση επισκεπτών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.