Σε ρυθμους Τσικνοπεμπτης η Κομοτηνη

Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από μικρές και μεγάλες ψησταριές

Από νωρίς ξεκίνησε και φέτος το τσίκνισμα στην Κομοτηνή, με καταστήματα, συλλόγους αλλά και απλούς πολίτες να βγάζουν ένα μαγκάλι, άλλες φορές μεγαλύτερο και άλλες φορές μικρότερο, για να τιμήσουν την ημέρα.
 
Από το πρωί της Πέμπτης η ατμόσφαιρα της πόλης μύριζε… τσίκνα με τους ήχους των λαϊκών και παραδοσιακών τραγουδιών να ηχούν από κάθε γωνία της πόλης.  Σε πολλούς δρόμους της πόλης, αλλά και στους οικισμούς, ακόμα και σε υπηρεσίες, τα σουβλάκια έδιναν και έπαιρναν, με τον κόσμο να εκμεταλλεύεται την ηλιόλουστη μέρα για να χαρεί την εμπειρία.
 

Από την κεντρική πλατεία μέχρι την πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου και από τον πεζόδρομο της Μ.Μ. Βασιλείου μέχρι την περιοχή της παλιάς νομικής είχαν στηθεί ψησταριές και ηχεία, δίνοντας άλλη νότα στην χτεσινή ημέρα. Παράλληλα σε όλες τις ταβέρνες και τα ψητοπωλεία της πόλης σημειώθηκε το αδιαχώρητο ενώ πολλοί φοιτητές μετέτρεψαν τα μπαλκόνια τους σε κέντρα διασκέδασης με ψησταριές και ηχεία που έπαιζαν μουσική στη διαπασών.
 
Οι χοροί και τα γλέντια συνεχίστηκαν μέχρι τη δύση του ηλίου, όπου οι περισσότεροι μετατοπίστηκαν προς την κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Εκεί είχε στηθεί το μεγάλο γλέντι της ΔΚΕΠΠΑΚ στις εναρκτήριες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής για τις αποκριές, όπου το κέφι έφτασε στην ανώτερο σημείο.
 
«Μπορεί να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα, ωστόσο οι Έλληνες δεν χάνουν το κέφι τους και ξέρουν να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία» είπαν οι άνθρωποι που προσέφεραν στο κοινό κρεατικά.
 

Οι χοροί και τα τραγούδια δεν υπήρχαν μόνο εντός της Κομοτηνής αλλά και στα γύρω χωριά, που τήρησαν την παράδοση και δημιούργησαν εορταστικό κλίμα, όπως στην Αίγειρο και στο Νέο Σιδηροχώρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.