Ερχεται ο νεος ψηφιακος μαστογραφος στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Αναμένεται να εγκατασταθεί την επόμενη εβδομάδα· έπονται και άλλα νέα μηχανήματα

Εργασίες στο χώρο του ακτινολογικού γίνονται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής αυτές τις μέρες, σε αναμονή της άφιξης, την επόμενη εβδομάδα, του καινούριου ψηφιακού μαστογράφου.
 
Ο νέος μαστογράφος, η προμήθεια του οποίου έγινε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, έρχεται να καλύψει μια σημαντική ανάγκη στο νοσοκομείο Κομοτηνής, βοηθώντας στην καλύτερη διάγνωση και θεραπεία.
 
Ο μαστογράφος είναι μόνο ένα από τα ιατρικά μηχανήματα που έρχονται το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Κομοτηνής, τόσο μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ όσο και μέσω του Interreg, μέσα από το οποίο έγινε η πλήρης αναμόρφωση των χειρουργείων του νοσοκομείου, τα οποία εγκαινιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Το επόμενο διάστημα  επίσης αναμένεται να αλλάξει όλο το ακτινολογικό τμήμα, με ένα μεγάλο ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ ήδη έχει έρθει ένα Ακτινολογικό τύπου C-arm, το οποίο χρησιμοποιείται στα χειρουργεία, κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων.
 
Επίσης μετά το μηχάνημα θρακοθρυψίας που έχει τοποθετηθεί εδώ και τρείς μήνες στην οφθαλμολογική, θα έρθει σύντομα ένα μηχάνημα OCT, που ουσιαστικά είναι σαν αξονικός τομογράφος για το μάτι, με το οποίο είναι δυνατή η ακριβής απεικόνιση πολλών οφθαλμολογικών ιστών, και ελάχιστα από τα οποία υπάρχουν στην χώρα μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.