Σεμιναριο στην Κομοτηνη απο το σωματειο «Δικαιωμα στην οικογενεια»

Με θέμα: «H Αναδοχή και η Υιοθεσία στο Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας των Ανηλίκων»

Στο πλαίσιο του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής- Προστασίας Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία-Θράκη, με διακριτικό τίτλο «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας-Θράκης το «Δίκτυο Γονέων και Εθελοντών για την Εξωιδρυματική Κοινωνική Φροντίδα των Ανηλίκων» με διακριτικό τίτλο «Δικαίωμα στην Οικογένεια» διοργανώνει δύο σεμινάρια  επιμόρφωσης – workshops, για νέους επιστήμονες της κοινωνικής εργασίας,  με θέμα: «H Αναδοχή και η Υιοθεσία στο Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας των Ανηλίκων – Κοινωνική εργασία, νομοθεσία και δικτύωση κοινωνικών και δικαστικών  υπηρεσιών για την υλοποίηση του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας ανηλίκων  μετά το ν. 4538/2018».
 
Τα σεμινάρια απευθύνονται συνολικά σε εικοσιτέσσερις -24- νέους επιστήμονες (12 σε κάθε σεμινάριο) τελειόφοιτους και απόφοιτους Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι, Τμημάτων Ψυχολογίας  και  Νομικής, ανέργους και εργαζομένους, ηλικίας 21-29 ετών και θα πραγματοποιηθούν με το ακόλουθο πρόγραμμα:
 
1ο Workshop: Κομοτηνή, Τρίτη 5 έως Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
Ώρες σεμιναρίου: 15.00 – 20.00   ισόγεια αίθουσα «Λέσχη Κομοτηναίων», Ελ. Βενιζέλου 52
 
2ο Workshop: Θεσσαλονίκη, Τρίτη 26 έως Σάββατο 30 Μαρτίου 2019
Ώρες σεμιναρίου: 10.00 – 15.00   Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, Βασ. Όλγας 66, αιθ. 8. 

Τι κάνει το «Δικαίωμα στην οικογένεια» 

Το Δίκτυο Ανάδοχων Γονέων και Εθελοντών για την Εξωιδρυματική Κοινωνική Προστασία των Ανηλίκων με διακριτικό τίτλο «Δικαίωμα στην οικογένεια» είναι αστικό σωματείο που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να προωθηθούν και να υποστηριχθούν οι θεσμοί της αναδοχής και της υιοθεσίας των ανηλίκων που στερήθηκαν για οποιοδήποτε λόγο την οικογένειά τους έναντι  της λύσης του ιδρυματικού εγκλεισμού, όπως συμβαίνει σήμερα στην πλειονότητα των απροστάτευτων, κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών και εφήβων.
 
Συμμετέχουν σ’ αυτό ανάδοχοι και υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς και άνθρωποι που από την επαγγελματική τους εμπειρία, τις επιστημονικές γνώσεις και την εθελοντική τους δράση συμφωνούν στην εναλλακτική και καταλληλότερη μορφή κοινωνικής φροντίδας μέσω  οικογενειακού πλαισίου και όχι  ιδρύματος.
 
 Σκοπός, ακόμη, της ιδιωτικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να αγωνιστεί για τη θεσμοθέτηση προϋποθέσεων και ενιαίων κανόνων λειτουργίας των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, δημόσιων και ιδιωτικών, ο εκσυγχρονισμός, η διαφάνεια στη λειτουργία τους, η στόχευση της αποϊδρυματοποίησης και ο ενδελεχής, συστηματικός και ουσιαστικός  έλεγχος από τις υπηρεσίες εποπτείας. Οι σκοποί του συλλόγου θα επιτευχθούν με:
 
-Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
-Πληροφόρηση και έγκυρη ενημέρωση για τους θεσμούς αποϊδρυματοποίησης ιδιωτών και φορέων.
-Επιμόρφωση και υποστήριξη του προσωπικού των δομών κοινωνικής πρόνοιας.
-Υποστήριξη δικτύωση φορέων παιδικής προστασίας όπως είναι τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα, οι κοινωνικές υπηρεσίες περιφέρειας και δήμων.
-Ιδιωτική και ομαδική συμβουλευτική για τους θεσμούς της αναδοχής και της υιοθεσίας στην έδρα του σωματείου.
-Εθελοντικές δράσεις στήριξης ανηλίκων που απομακρύνθηκαν από την οικογένειά τους σε συνεργασίας με τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.
-Και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει τους σκοπούς του σωματείου.            
 
Info
Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 για την Κομοτηνή και μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 για τη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν σε περιορισμένο αριθμό και ενδιαφερόμενοι άνω των 29 ετών με ειδικότητα στην κοινωνική εργασία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: fosterparents.network.gr@gmail.com και θα περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο,  πατρώνυμο,  ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας,  ιδιότητα , τηλέφωνο και την ηλεκτρονική διεύθυνση του ενδιαφερόμενου. Οι πτυχιούχοι παρακαλούνται να αποστείλουν συνημμένα το πτυχίο τους και οι φοιτητές την φοιτητική τους ταυτότητα. Πληροφορίες:  Ελένη Γεώργαρου,  τηλ. 2310.288010, 6977831631

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.