Μια συγχρονη και διαδραστικη παρουσιαση των μορφολογικων αλλαγων της ελληνικης γλωσσας

Mέσω του εγχειριδίου «Η μορφολογική αλλαγή στην ελληνική γλώσσα - Μια σύγχρονη και συνοπτική παρουσίαση» του Ασημάκη Φλιάτουρα - Με ομιλήτριες τις κκ. Ζωή Γαβριηλίδου και Μαρία Μητσιάκη

Στην  κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 17 Φεβρουαρίου, η παρουσίαση του βιβλίου του Λέκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ κ. Ασημάκη Φλιάτουρα με τίτλο «Η μορφολογική αλλαγή στην ελληνική γλώσσα – Μια σύγχρονη και συνοπτική παρουσίαση».

Μία διοργάνωση του βιβλιοπωλείου Δημοκρίτειο, του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας ΤΕΦ – ΔΠΘ «+ΜορΦωΣη» και των Εκδόσεων Πατάκη που έτυχε θερμής ανταπόκρισης από το κοινό της Κομοτηνής και δη την φοιτητιώσα νεολαία αυτής που ήταν παρούσα.

Μία διαδραστική παρουσίαση του εγχειριδίου στόχος του οποίου είναι η γνωριμία των αναγνωστών με την πλούσια μορφολογία της ελληνικής γλώσσας, τις φάσεις από τις οποίες αυτή πέρασε, καθώς και τα αίτια των αλλαγών.

Μια απολαυστική παρουσίαση στην οποία συμμετείχε ενεργά το κοινό, καταθέτοντας τις απόψεις του γύρω από λέξεις που κυριαρχούν στην υφιστάμενη καθημερινότητά μας, αλλά και μία παρουσίαση κατά την οποία «ειδικοί» επί της γλωσσολογίας κατέθεσαν τις δικές τους αναγνώσεις για το περί ου ο λόγος εγχειρίδιο. Ο λόγος για την αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και καθηγήτρια γλωσσολογίας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, την επίκουρη καθηγήτρια γλωσσολογίας του ΔΠΘ κ. Μαρία Μητσιάκη και τον κ. Σπύρο Κιοσσέ, μέλος ΕΔΙΠ του ΔΠΘ σε έναν διαφορετικό αυτή τη φορά ρόλο, αυτόν του συντονιστή.

Μια παρουσίαση που έληξε με διάλογο μεταξύ του συγγραφέα και των ομιλητών του πάνελ με το κοινό, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί εκπαιδευτικοί, αλλά και συνάδελφοί τους.

Υ.Γ.: Στα της εκδήλωσης όµως θα επανέλθουµε µε τις εισηγήσεις των οµιλητριών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.