Στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης το 18ο Πανελληνιο Εντομολογικο Συνεδριο

Το διάστημα 15-18 Οκτωβρίου

Στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής θα διεξαχθεί το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο, υπό την οργανωτική φροντίδα της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-18 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκειά του αναμένεται να παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και εικονογραφημένα κείμενα που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Εντομολογίας, Ακαρεολογίας και Νηματωδολογίας. Επίσης, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με σημαντικά επίκαιρα εντομολογικά προβλήματα καθώς και εντομολογικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που θα ενισχύσουν τις γνώσεις των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής.
 
Σε κοινό τους μήνυμα η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος, εξηγούν πως, αντιλαμβανόμενες την πολλαπλή σημασία της επιστήμης της Εντομολογίας στη σύγχρονη γεωργία, διοργανώνουν το 18ο ΠΕΣ στοχεύοντας: α) στη διάχυση της πιο πρόσφατης και έγκυρης επιστημονικής γνώσης αλλά και της ουσιαστικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας, β) στην ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, γ)  στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση, δ) στην πρόκληση του ενδιαφέροντος του κοινωνικού συνόλου για γνωριμία με τα έντομα και γνώση της σημασίας τους.
 
Για την πραγματοποίηση αυτών των σκοπών στο συνέδριο θα παρουσιαστούν διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, διακεκριμένων στον τομέα τους. Θα παρουσιαστούν τα νεότερα ευρήματα της εντομολογικής έρευνας στην χώρα μας σε συνεδρίες προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων (posters). Το συνέδριο θα απασχολήσουν επίσης επίκαιρα ζητήματα όπως η ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών, οι εξελίξεις στην χημική αντιμετώπιση, νεοεμφανισθέντες εχθροί και εχθροί που βρίσκονται προ των πυλών, θέματα δημόσιας υγείας και ζωονόσων που μεταδίδονται με έντομα. Επίσης, θα αναπτυχθούν δράσεις επικαιροποίησης γνώσεων και ενημέρωσης για τα έντομα.
 
Η Oργανωτική Eπιτροπή, όπως διαβεβαιώνει, θα προσπαθήσει να οργανώσει ένα ενδιαφέρον και άρτιο συνέδριο. Όμως, για την επίτευξη των στόχων του συνεδρίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η παρουσία του κόσμου. Πιστεύοντας ότι αυτή θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως τη δραστηριότητα όσων το παρακολουθήσουν, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν είτε παρουσιάζοντας την εργασία τους είτε παρακολουθώντας τις εργασίες του συνεδρίου, λαμβάνοντας μέρος στις συζητήσεις και στις δράσεις του.
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.