Κωστας Κατσιμιγας: Στην Κομοτηνη το Τμημα Ανατολικων Γλωσσων αντι της Θεσσαλονικης

Κατέθεσε την άποψή του για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, προτρέποντας τη μαζική συμμετοχή

Την λειτουργία του Τμήματος Ανατολικών Γλωσσών στην Κομοτηνή και όχι στην Θεσσαλονίκη προτείνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Κώστας Κατσιμίγας εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του σε μέρος των προτάσεων που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 22 Φεβρουαρίου και αφορά στον τρόπο λειτουργίας του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.
 
Ο κ. Κατσιμίγας έκανε χρήση των όσων ορίζει προς την ελεύθερη κατάθεση προτάσεων και απόψεων η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και κατέθεσε την άποψή του, επισημαίνοντας πως στην Κομοτηνή λειτουργεί ήδη αντίστοιχο τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την δημιουργία νέων τμημάτων σε Μητροπολιτικά κέντρα.
 
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Κατσιμίγα έχει ως εξής:
 
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ.

Δεν έπαψε να μας ξαφνιάζει το Υπουργείο Παιδείας. Στο Νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου (προθεσμία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου) εμφανίζονται προτάσεις που μας βρίσκουν αντίθετους. Σας παραθέτω το κείμενο που ανάρτησα στη σχετική σελίδα της διαβούλευσης:
 
«Το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών θα πρέπει να δημιουργηθεί και ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Κομοτηνή όπου λειτουργεί ήδη αντίστοιχο τμήμα Γλωσσάς Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών. Η συνεχιζόμενη δημιουργία νέων τμημάτων σε Μητροπολιτικά κέντρα δεν συμβάλλει στην πολιτιστική και ακαδημαϊκή αποκέντρωση και τη ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Επίσης η δημιουργία Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου στη Δράμα ήταν πάγιο αίτημα και του ΤΕΙ ΑΜΘ και της τοπικής Κοινωνίας. Η δε χρησιμότητα του είναι αυταπόδεικτη. Η νομοθετική εξουσία σε θέματα ακαδημαϊκής αποκέντρωσης θα πρέπει να αποκτήσει και άλλες οπτικές».
 
Υ.Γ. Ως ανατολικές γλώσσες θεωρούνται τα κινέζικα, κορεάτικα, ιαπωνικά και ινδικά. Οι σχολές ανατολικών γλωσσών είναι περιζήτητες. Στην αρχή θα υπάρξουν θέματα ακαδημαϊκού προσωπικού αλλά σταδιακά θα επιλυθούν. Να θυμίσουμε ότι το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής πρωτολειτούργησε με εννέα αποσπασμένους καθηγητές από τη Μέση Εκπαίδευση και σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. Ο δε Κος Υπουργός κάτι γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα. Και βέβαια δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν ζητήθηκε από το ΔΠΘ. Και φυσικά δεν ζητήθηκε ούτε από το υπό σύσταση Διεθνές Πανεπιστήμιο, ούτε από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!!!

Μήπως πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στη διαβούλευση, να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας και ενώσουμε τις προσπάθειες μας;;;;;».
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.