Θα με δεις και θα παθεις παραρτημα

Της έκδοσης

Παράρτημα του τμήματος Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι γίνεται, τουλάχιστον σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που δόθηκε σε διαβούλευση για το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Νοσηλευτικής που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο Διδυμότειχο, μια κίνηση που δείχνει πως αν μη τι άλλο, ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει χιούμορ.
 
Άλλωστε πως αλλιώς να περιγράψουμε τη λειτουργία ως παράρτημα μιας δομής, η οποία απέχει  387 χιλιόμετρα από το κεντρικό τμήμα, ενώ ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί, δεν διευκρινίζεται από το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά και αν θα αποτελεί ξεχωριστό κωδικό στο μηχανογραφικό, κάτι που θα επηρεάσει και τους σπουδαστές που θα το καταρτίσουν μετά τις εξετάσεις.
 
Προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι το ένα τμήμα, στο οποίο φαινόταν να συμφωνούν τόσο η διοίκηση του ΔΠΘ όσο και η διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ ότι θα έπρεπε να υπαχθεί στο πανεπιστήμιο της Θράκης, κάτι που μάλιστα φερόταν να είναι και πρόταση του Υπουργού Παιδείας, τελικά θα ανήκει σε μια μονάδα στη Θεσσαλονίκη.
 
Κανονικά θα λέγαμε να περιμένουμε και να δούμε, όμως η μέχρι τώρα συμπεριφορά του Υπουργείου και της ηγεσίας του, στο εν λόγω θέμα, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.