Το «Medflavors» φερνει κοντα επαγγελματιες της εστιασης απο Ροδοπη, Κυπρο και Ισπανια

Σχεδιάζεται ειδική ιστοσελίδα με συλλογή αυθεντικών μεσογειακών συνταγών

Οι γεύσεις και η φιλοξενία είναι η ουσία της Μεσογείου. Εκτός από τις θάλασσες, οι γεύσεις της Νότιας Ευρώπης είναι εξίσου γνωστές και αναγνωρίσιμες παγκοσμίως. Συνεπώς, το ενδιαφέρον για γνωριμία με τα μέρη που προέλευσης των γεύσεων αυτών συμβάλλει στην προσέλευση ακόμη περισσότερων τουριστών που επισκέπτονται ήδη αυτές τις χώρες για το μοναδικό τοπίο τους.
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες φιλοξενίας και παροχής γευμάτων να ανθίζουν. Ωστόσο, οι καταναλωτές πρέπει να είναι πιο απαιτητικοί και επιλεκτικοί, επιδιώκοντας καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής. Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία τουρισμού αναγκάστηκε να προσαρμοστεί εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, επενδύοντας στην επαγγελματική εκπαίδευση και εξειδίκευση. Η τυποποίηση και σήμανση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και οι επενδύσεις σε νέες τουριστικές τάσεις, όπως ο «οινο-γαστρονομικός» τουρισμός, θεωρήθηκαν απαραίτητες.
 
Σε μια προσπάθεια να προσφέρουν στα μέλη και τους συνεργάτες τους την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Ελλάδα και η RegioCop LTD από την Κύπρο ένωσαν τις δυνάμεις τους με την CENTRO SUPERIOR DE HOSTELERÍA στο πρόσφατο εγκεκριμένο πρόγραμμα “Medflavors”.
 
Με τη χρηματοδότηση του ERASMUS, KA2, η Medflavor στοχεύει στην υποστήριξη επαγγελματιών ή σπουδαστών στον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών τροφοδοσίας για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Αυτό θα συμβεί μέσω ενός προγράμματος διάρκειας ενός έτους, το οποίο όχι μόνο θα τους προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης, αλλά θα δημιουργήσει επίσης μια συλλογή αυθεντικών μεσογειακών συνταγών που θα παρέχονται δωρεάν στο κοινό μέσω μιας ειδικής ιστοσελίδας.
 
Οι τρείς παραπάνω εταίροι έχουν ήδη ανακοινώσει τη διοργάνωση της πρώτης εκπαιδευτικής αποστολής στην Βαλένθια και προσκαλούν για την συμμετοχή του κάθε ενδιαφερόμενου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.