Η πολιτικη της «Ιθακη»

Της έκδοσης

Την γνωρίζαμε από καιρό την απόφαση της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφίας Μενεσελίδου να μην κατέλθει εκ νέου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές  εκλογές του Μαΐου.

Ωστόσο η κοπή της βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής την Κυριακή που μας πέρασε έφερε και την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής της από τα της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά από 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της, μιας και μετά την πρώτη της εκλογή στο πλευρό του αείμνηστου Γιώργου Παπαδριέλλη, η κ.Σοφία Μενεσελίδου διατέλεσε σε όλα τα μετέπειτα δημοτικά σχήματα του Δήμου Κομοτηνής, είτε ως μέλος της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης, καθώς και σε θέσεις ευθύνης, όπως η τελευταία της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ.

Η κ.Σοφία  Μενεσελίδου εμφανώς συγκινημένη ανακοίνωσε και επισήμως την απόφασή της την οποία φίλοι και γνωστοί γνωρίζαμε εδώ και αρκετό διάστημα, αποτείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους κατά την διάρκεια της 20ετίας αυτής στάθηκαν στο πλευρό της, ξεκινώντας από τον δήμαρχο Κομοτηνής και ακολούθως τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους συνεργάτες της στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Η απόφαση της κ. Σοφίας Μενεσελίδου  ευλόγως δημιούργησε ερωτηματικά στoυς συμπολίτες, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον καταξιωμένα  και αγαπητά πρόσωπα της αυτοδιοικητικής σκηνής της πόλης μας, με επιτυχημένη πορεία στην πολιτική, η οποία μάλιστα δεν προσμετράται σε φωτογραφίες και παρουσίες σε κάθε λογής εκδηλώσεις, αλλά σε έργο που ανέλαβε και έφερε εις πέρας με επιτυχία, σε πολλούς και σχετικά διαφορετικούς τομείς,  που όλοι τους όμως είχαν ως κοινή συνισταμένη τον πολιτισμό,  γεγονός καθόλα αξιοσημείωτο.
Τα ερωτηματικά όμως  για τους λόγους που η κ. Μενεσελίδου θέτει τελεία στην αυτοδιοικητική της πολιτική διαδρομή, έχουν απαντήσεις. Αφού   φιλόλογος και πρωτίστως διαβασμένη, φιλοσοφημένη και προσωπικότητα με εσωτερικότητα, η απόφαση της κ. Μενεσελίδου να αποχωρήσει από την πολιτική μοιάζει να συνυφαίνεται πλήρως με τον εσωτερικό της κόσμο και την παιδεία της.  Η τελεία έτσι στην πολιτική της πορεία δηλώνει ίσως,  κατά την άποψή μας,  ότι  έφτασε πια στην πολιτική της «Ιθάκη». Τι εννοούμε μ’ αυτό;

Πολιτικά οξυδερκής, από μαθήτρια ούσα στην πολιτική, θήτευσε κοντά σε τρεις δημάρχους –Παπαδριέλλη, Βαβατσικλή και Πετρίδη–  και υπηρέτησε με συνέπεια και εργατικότητα, διαθέτοντας άπειρο χρόνο στα «μετερίζια», τις θέσεις, στις οποίες υπηρέτησε:  Κέντρο Λαϊκών Δρωμένων, ΔΚΕΠΠΑΚ, ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέσεις όλες που τις υπηρέτησε ΔΙΝΟΝΤΑΣ το όλον της προσωπικότητάς της!!!

Αρα, είναι δόκιμο να θεωρήσουμε ότι η κ. Σοφία Μενεσελίδου έφτασε στην πολιτική της «Ιθάκη», σε επίπεδο προσωπικής και αφειδώλευτης προσφοράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κ. Μενεσελίδου θα σταματήσει να είναι δρώσα προσωπικότητα του τόπου.  Γιατί η κ. Σοφία  Μενεσελίδου έχει πράγματα πολλά ακόμη να κάνει… Πολλά να δημιουργήσει και να προσφέρει. Αγαπώντας τα γράμματα και τους ανθρώπους…

Έξοχη και στην αποχώρησή της, γιατί όπως πάντα έλεγε στην πολιτική κατεβαίνεις για να δώσεις και όχι να πάρεις, κι αν το πρώτο ατού της πολιτικής είναι η σωστή διαχείριση του Χρόνου, η κ. Μενεσελίδου, υπηρετώντας την πολιτική ουσιαστικά,  αν και δίπλα στους επικεφαλής άνδρες της παράταξής της, υπενθυμίζει με την αποχώρησή της  ότι στην πολιτική αξιολογείσαι  κυρίως από το σθένος σου να αρνηθείς τα προνόμια της εξουσίας, να φύγεις όταν το λέει η ψυχή σου, υπερπλήρης  πνευματικά ούσα…    

Καλή Δύναμη, Καλή Συνέχεια κ. Μενεσελίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.