Μαγεψαν το κοινο της Κομοτηνης ο Στεφανος Κορκολης και η Σοφια Μανουσακη

«Τα τραγούδια της ζωής μας» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Μια μοναδική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επέλεξαν να παρευρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη, καλεσμένοι του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής,  ταξίδεψαν  το κοινό της πόλης σε μουσικές γνωστές και αγαπημένες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή. Στο πρόγραμμα «τα τραγούδια της ζωής μας», ερμηνεύθηκαν τραγούδια που, όπως προετοίμασε με τον εναρκτήριο  λόγο του στο κοινό ο γνωστός πιανίστας και συνθέτης «όλοι τα έχουμε συνδυάσει με ένα δικό μας γεγονός, έχουμε κλάψει, έχουμε γελάσει και αν μιλάμε για μελοποιημένη ποίηση έχουμε προβληματιστεί, έχουμε ανοίξει ορίζοντες και όλα αυτά». Έτσι λοιπόν με ένα μουσικό πρόγραμμα, διάρκειας περίπου 3 ωρών, όπου επιλέχθηκαν ελληνικά και ξένα τραγούδια, «μάγεψαν» μουσικά το κοινό, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον  μέχρι τέλους, «αναγκάζοντας» το κοινό να ξεσπά σε αυθόρμητο χειροκρότημα καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Ο Διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης  Στέφανος Κορκολής μαζί με το ανερχόμενο αστέρι του καλλιτεχνικού στερεώματος Σοφία Μανουσάκη, ήταν προσκεκλημένοι του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής και απέδειξαν πως δικαιολογημένα ο Μίκης Θεοδωράκης, τους ανακήρυξε πρεσβευτές της μουσικής του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Σοφία Μανουσάκη με τη βαθιά ζεστή φωνή, γεμάτη συναισθήματα, παρά το νεαρό της ηλικίας της κατόρθωσε να ερμηνεύσει μεγάλα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελώντας τη Μούσα του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.

Η υπέροχη βραδιά άνοιξε με τους ήχους των «χαρταετών» του Μίκη Θεοδωράκη ενώ την σκυτάλη πήρε η Σοφία Μανουσάκη, ερμηνεύοντας ακαπέλα το παραδοσιακό τραγούδι της Θράκης «Το Μαργούδι και ο Αλεξανδρής» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει το κοινό της περιοχής για την υποδοχή και την φιλοξενία.

Ζαχαρένια Δημητριάδου
«Συμπράττουμε, συνεργαζόμαστε, συμμετέχουμε για να δώσουμε στα παιδιά μας την ελπίδα πως θα ζήσουν έναν κόσμο καλύτερο»

Στη σκηνή ανέβηκε ως σωστή οικοδέσποινα η κ. Δημητριάδου, η οποία αφού πρόβαλλε το βιογραφικό των καλλιτεχνών, μίλησε για το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα της «δεν αρκείται σε εκπαιδευτικού τύπου δράσεις αλλά πρωτοστατεί στη διαμόρφωση κοινωνικών και πολιτιστικών πρακτικών που δίνουν κατευθύνσεις και διαπαιδαγωγούν την τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συναυλία. Εμείς στο θρακικό Ωδείο συνηθίζουμε να είμαστε κυνηγοί της μουσικής απόλαυσης με την ευχή να σας βρούμε συνοδοιπόρους μας».

Στέφανος Κορκολής
«Χρέος της Ελλάδος να στηρίξει το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής»

Ο Στέφανος Κορκολής, δεν έκρυψε την χαρά του για την παρουσία του στην Κομοτηνή, καθώς όπως παραδέχθηκε «για δεύτερη φορά βρίσκομαι εδώ για να εγκαινιάσω το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής»,  για το οποίο μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια. «Αυτό το κόσμημα που υπάρχει εδώ στην Κομοτηνή, πρέπει όλοι να το στηρίξουν και δεν εννοώ μόνο τους κατοίκους της Κομοτηνής και γενικότερα της Θράκης αλλά όλης της Ελλάδας. Το λέω αυτό διότι αυτό που μας έχει απομείνει είναι ο πολιτισμός μας και οφείλουμε να τον κρατήσουμε. Πίσω από αυτήν την κουρτίνα, αν δείτε τι υπάρχει σαν χώρος και πόσες όπερες μπορούν να ανέβουν σε αυτόν τον χώρο, πόσο σπουδαία πράγματα μπορούν να γίνουν και πόσο σπουδαίες ορχήστρες μπορούν να φιλοξενηθούν. Εγώ θα είμαι συμπαραστάτης σε ό,τι χρειαστεί για να γίνει γνωστός αυτός ο χώρος και εκτός συνόρων» τόνισε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.