Γλεντι οπως μονο οι Κρητικοι ξερουν

Οι νέες στολές του Συλλόγου Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» έκλεψαν τα βλέμματα, μαζί με τις χορευτικές ικανότητες των μελών του

Στο Poseidonio Palace, στο 7ο χλμ. Κομοτηνής-Λάγους έδωσαν ραντεβού οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» για την εκδήλωση κοπής της πίτας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου, σε μια γιορτή που συνοδεύτηκε από παραδοσιακά κρητικά εδέσματα, όπως γαμοπίλαφο και ρακή.
 

Η κοπή τις πίτας όμως και το γλέντι αποτέλεσε και ευκαιρία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Γιαννακάκης, ο Σύλλογος να παρουσιάσει τις ικανότητες των χορευτικών του τμημάτων, αλλά και τις 40 νέες παραδοσιακές στολές που απέκτησαν μέσω έργου του προγράμματος LEADER, τις οποίες φορούσαν οι χορευτές του.
 

Φέτος ο Σύλλογος καθιέρωσε τη βράβευση των μαθητών που εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βραβεύοντας τον Εμμανουήλ-Γεώργιο Καλούδη για την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών καθώς και την Χαρίκλεια Κιουρεξίδου για την εισαγωγή της στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 

Στη συνέχεια όλοι μαζί γιόρτασαν υπό τους ήχους της παραδοσιακής Κρητικής Μουσικής από το μουσικό σχήμα που αποτελούνταν από τους Λευτέρη Στεριανόπουλο (λαούτο-τραγούδι), Αρετή Καμηλάκη (βιολί-τραγούδι), Δημήτρη Μακρή (λύρα-τραγούδι), Χρυσοβαλάντη Ουζουνίδη (λαούτο-κιθάρα-τραγούδι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.