Μουσικη (επανα)γνωριμια με το Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Στην εκδήλωση «Ανοίγοντας τα Μουσικά τετράδια»

Κατάμεστο ήταν το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το βράδυ της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου, με εκατοντάδες Κομοτηναίους να χειροκροτούν τους περίπου εκατό μαθητές που ανέβηκαν στη σκηνή στην εκδήλωση «Ανοίγοντας τα Μουσικά τετράδια» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με σχολεία της Κομοτηνής.
 

Περίπου εκατό μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο και από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής ένωσαν τις δυνάμεις τους, παίζοντας και τραγουδώντας μουσική από συνθέτες όπως Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σαββόπουλος, Λοΐζος, Μαρκόπουλος, Χατζηνάσιος, Λεοντής, Παπακωνσταντίνου, Αρβανιτάκης, Βαρελάς, μαζί με παραδοσιακά τραγούδια.
 
Τους μαθητές και τις μαθήτριες συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Άννα Γακίδου, Ζαχαρίας Ζαχούλης, Ηλίας Ιωαννάκης, Μεχμέτ Μουσταφά, Χρήστος Ναλμπάντης, Γιώργος Πενέτης.
 

Η εκδήλωση, και ο τρόπος με τον οποία αγκαλιάστηκε από το κοινό, δείχνει πως το άνοιγμα της κοινωνίας προς το σχολείο, το οποίο επιδίωκαν οι διοργανωτές της, πέτυχε και με το παραπάνω, και δείχνει πως η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής επιζητά αυτές τις δράσεις.
 

Τα παιδιά από την πλευρά τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας πως η κάθε εκδήλωση είναι σημαντική, σε ένα χώρο όπως αυτός, ώστε τόσο τα ίδια όσο και όσοι την παρακολούθησαν να έρθουν πιο κοντά στο Μέγαρο και τις όποιες δράσεις παρουσιαστούν σε αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.