Κρατα ζωντανες τις μνημες της Αδριανουπολης ο Πολιτιστικος Συλλογος «Η Αδριανου»

Επίσκεψη στην Αδριανούπολη, για λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου υποσχέθηκε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων στους Αδριανουπολίτες

Μια επίσκεψη στην Αδριανούπολη, για λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου υποσχέθηκε στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανουπολιτών Ροδόπης «Η Αδριανού» ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, κατά την κοπή της βασιλόπιτας στου Συλλόγου την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.
 
Ο Σύλλογος συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια ύπαρξης, έχοντας ιδρυθεί το 2002, και έχει σαν στόχο να διατηρήσει τις μνήμες των προγόνων τους, σημείωσε η πρόεδρός του κ. Κούλα Δαγκίδου.
 

Όπως ανέφερε, έχουν δημιουργήσει ένα μικρό μουσείο με πολλά αντικείμενα από την Αδριανούπολη, που περιλαμβάνει μια αστική στολή που προσέφερε η κ. Πόπη Τουλούδη Ζώτου, και η οποία ανήκε στη γιαγιά της.
 
Αυτό που επιθυμούν είναι να διατηρήσουν το σύλλογο όσο το δυνατόν περισσότερο, με τη μέγιστη σοβαρότητα, και φέτος θέλουν να πραγματοποιήσουν μια βιβλιοπαρουσίαση που έχει σχέση με την Αδριανούπολη, όπως είχαν κάνει και πέρυσι, καθώς και εκδρομές με τις οποίες έρχονται πιο κοντά.
 

Πάντως η κ. Δαγκίδου εξέφρασε την απογοήτευσή της γιατί οι νεότεροι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διοίκηση του συλλόγου, ελπίζει όμως ότι ο σύλλογος θα έχει συνέχεια.
 
Φέτος οι τυχεροί της βασιλόπιτας ήταν δύο γιατί εκτός του δώρου του συλλόγου, ο μαθηματικός και Αδριανουπολίτης στην καταγωγή κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης, προσέφερε το βιβλίο του με τίτλο το «Άστρο των Καραθεοδωρήδων». Οι τυχεροί της βασιλόπιτας ήταν η κύρια Δώρα Λιπορδέζη και η κυρία Αθηνά Αθανασοπούλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.