Ξεφευγει απο τα ορια της Ροδοπης ο Αθηνιων

Θα πραγματοποιήσει έκθεση δημιουργιών από όλα τα εργαστήρια του στην Ξάνθη

Την εξωστρέφειά του ενισχύει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Αθηνίων και το 2019, μιας και στις 5 Απριλίου, και για δέκα μέρες, θα πραγματοποιηθεί έκθεση δημιουργιών από όλα τα εργαστήρια του στην Καπναποθήκη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
 
Ο Σύλλογος δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγεται στο ευρύτερο κοινό, μιας και έχει κάνει πολλές φορές διάφορες δράσεις και εκθέσεις πέρα από το «σπίτι» του, το μέγαρο Στάλιου, με τελευταία αυτή στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, όπου τα έργα εκτίθονταν στο φουαγιέ, ενώ και παλαιότερα είχε λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη με το εργαστήριο κεραμικής.
 

Ο Σύλλογος παραμένει δραστήριος και πάντα κοιτάει τον ορίζοντα, τόνισε ο πρόεδρός του κ. Άρης Ασσαριωτάκης, κατά την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου, που τους έδωσε την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν μετά από ένα πολύ έντονο 2018.
 
Κάνοντας ένα απολογισμό, ο κ. Ασσαριωτάκης σημείωσε πως ο Σύλλογος πραγματοποίησε περίπου τριάντα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν εκθέσεις, διαλέξεις και συνδιοργάνωσεις, φτάνοντας τα 17 εικαστικά εργαστήρια τα οποία παρακολουθούν περίπου 175 μαθητευόμενοι.
 

«Είμαστε περήφανοι για αυτή την εκπαιδευτική δράση» ανέφερε ο κ. Ασσαρωτιάκης, που σημείωσε πως μέχρι και τον τελευταίο μήνα λειτουργίας των εργαστηρίων παρατηρείται συνεχής προσέλευση μαθητών.
 
Τα εργαστήρια του συλλόγου συνεχώς επεκτείνονται, ανάλογα και με το ενδιαφέρον, μιας και πιστεύουν πως οι μορφές τέχνης δεν πρέπει να περιχαρακώνονται, αλλά να αξιοποιούνται να αξιολογούνται, και ει δυνατόν, να ενώνονται.
 
Για αυτό και θα συνεχίσουν να σηκώνουν τον πήχη και το 2019, με όσο το δυνατόν, τηρουμένων και των αντικειμενικών δυσκολιών, να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.
 

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται και η συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με την έκθεση για δέκα μέρες των έργων των εργαστηρίων τους, που όπως ανέφερε ο κ. Ασσαριωτάκης, έγινε μετά από προσέγγιση των στελεχών του Ιδρύματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.