Παλευει για την επιβιωση το Γηροκομειο Κομοτηνης

Προχωρά το πρόγραμμα εκποιήσεων ώστε να καλύψει τα χρέη του και να μπορέσει να επιβιώσει - 37 τροφίμους φιλοξενεί η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής, που έχει δει τα έσοδα να λιγοστεύουν δραματικά

Σε μια δύσκολη εποχή για το Γηροκομείο Κομοτηνής, αλλά και με ελπίδα πως η κατάσταση θα βελτιωθεί στο μέλλον, έκοψαν την βασιλόπιτά τους την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Χριστιανικός Σύλλογος Κομοτηνής «Η Ορθοδοξία» και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής.
 
Το γηροκομείο βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μιας και η κρίση έχει πλήξει σημαντικό το ίδρυμα, δημιουργώντας χρέη που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, στα οποία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.
 

Όπως σημείωσε ο πατέρας Δημήτριος Βασιλειάδης, πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου, η βασιλόπιτα τους είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν, μαζί με τα μέλη του χριστιανικού συλλόγου «Η Ορθοδοξία», με πρωτοβουλία του οποίου χτίστηκε το 1959 το παλιό κτίριο και να κάνουν ένα απολογισμό.
 
«Είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί η κρίση έχει πλήξει και το ίδρυμά μας» με τη δημιουργία χρεών τα οποία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν, για αυτό και έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκποιήσεων ακινήτων, μέσα από την οποία ελπίζουν πως θα καλύψουν τα έξοδα που έχει η μονάδα, μειώνοντας και το κόστος, μιας και για αυτά πληρώνουν και ΕΝΦΙΑ.
 

Αυτή τη στιγμή έχουν 37 τροφίμους, που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, με το συνολικό ποσό που εισφέρουν να είναι γύρω στα 14.000 ευρώ, τη στιγμή που το κόστος για την πλήρη κάλυψη της διαμονής τους είναι πολύ μεγαλύτερο.
 
Την ίδια ώρα τα ακίνητα που έχουν εκχωρηθεί στο Γηροκομείο σε προηγούμενα χρόνια, λόγω της κρίσεως έχουν μειωμένη αξία, κάποια μένουν άδεια ενώ σε άλλα τα ενοίκια έχουν μειωθεί πολύ.
 

Το μόνο θετικό είναι ότι πρόσφατα το κτίριο έχει ανακαινιστεί και έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του, όμως τα κόστη λειτουργίας παραμένουν μεγάλα, ενώ και η επιχορήγηση από το κράτος είναι μηδαμινή σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν.
 
Πάντως είναι αισιόδοξοι ότι με το πρόγραμμα εκποιήσεων θα καλύψουν τα χρέη και θα μπουν σε μια κανονική ροή, αν βέβαια τα πράγματα γενικότερα στην κοινωνία πάνε προς το καλύτερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.