Ψυχολογοι στην εκπαιδευση

Της έκδοσης

Πολύ καλή φαίνεται η πρωτοβουλία για την εισαγωγή της ειδικότητας των ψυχολόγων στα σχολεία, συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ του νομού Ροδόπης, όχι ως φιλολόγων, όπως γινόταν παλιότερα, αλλά με την ειδίκευσή τους.
 
Μια ειδικότητα πολύ πολύ χρήσιμη, σήμερα ιδιαίτερα που  έχει ενταθεί και η κρίση της ελληνικής οικογένειας που βιώνει όλες τις αρνητικές  συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με πρώτα αρνητικά αποτελέσματα αυτά που υπάρχουν όταν οι γονείς, οι επικεφαλής της, είναι άνεργοι και τα παιδιά στερούνται τα απαραίτητα. Είναι εξάλλου δεδηλωμένα τα συναισθήματα ενοχής και ντροπής που βιώνουν άνεργοι γονείς αντικρίζοντας τα παιδιά τους όταν δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
 
Η εισαγωγή έτσι ψυχολόγων στην εκπαίδευση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία σήμερα, όπως και η γενίκευση της ειδικότητας στα σχολεία, γιατί από το εσωστρεφές λόγω ανέχειας παιδί, η ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει όχι μόνον το ίδιο αλλά και τους γονείς του, και κατά συνέπεια και την ίδια την κοινωνία.
 
Εξίσου γόνιμος φαίνεται και  ο θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή που εντείνει την ευθύνη του διδάσκοντος σε σχέση με τον μαθητή του και τη γενικότερη πρόοδό του.
 
Εξαιρετικοί και χρήσιμοι οι δυο αυτοί «νεωτερισμοί» λοιπόν, αρκεί και το αρμόδιο Υπουργείο να ενσκήψει στα προβλήματα του έλληνος εκπαιδευτικού που τη δεκαετία της κρίσης, χειμαζόμενος οικονομικά ο ίδιος και η οικογένειά του, κράτησε όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα εργαζόμενος σταθερά ως αναπληρωτής με τις χείριστες των αμοιβών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.