Συνεχιζουν τις αντιδρασεις τους για το νεο συστημα διορισμων οι εκπαιδευτικοι της Ροδοπης

Προχώρησαν σε κατάληψη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ροδόπης την ημέρα της ψήφισης του Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ροδόπης προχώρησαν εκ νέου μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Οι τρείς Ιεράρχες» το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου, ημέρα που εισήχθηκε προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών.
 
Το νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε μία συνεδρίαση, στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (διαδηλώσεις – καταλήψεις – άλλες δράσεις) και τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτές, ενώ δηλώνει την απόφαση του Συλλόγου να συνεχιστεί με πείσμα ο αγώνας μέχρι τη νίκη που δε μπορεί να είναι άλλη από την πλήρη απόσυρση του προσοντολόγιου νέου-συστήματος διορισμών.
 
Για αυτό άλλωστε και αποφάσισε την κατάληψη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης την Πέμπτη και πολύμορφες δράσεις μέσα και έξω από την κατάληψη, καθώς και συμμετοχή στην απεργία της ίδιας μέρας.
 
Για το λόγο αυτό μάλιστα το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου θα αποδώσει σε όσους/όσες  θα έχουν συμμετάσχει στην απεργία και τις 3 ημέρες (11,14 και 17/1) ποσό ίσο με το μισό μεροκάματο της μιας ημέρας απεργίας.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου υπενθυμίζει πως ο Σύλλογός βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για μαζικούς διορισμούς με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
 
Για αυτό και επιβεβαιώνουν τη θέση τους πως οι διορισμοί αυτοί πρέπει να γίνουν βάσει του βασικού πτυχίου σπουδών και με την προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας, χωρίς εφαρμογή κανενός πλαφόν και  χωρίς προσοντολόγιο, όπως προβλέπει το νέο σύστημα, με πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή να είναι η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριων με έστω και μια σύμβαση εργασίας.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως και μόνο η κατάθεση του νομοσχεδίου, μοριοδοτεί πέρα του βασικού πτυχίου και δύο ετών προϋπηρεσίας, το δεύτερο πτυχίο, Σεμινάρια, ξένη γλώσσα κτλ, δημιούργησε μια «έκρηξη» στα προσφερόμενα, σε όλη την Ελλάδα, σεμινάρια και επιμορφώσεις, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να αναρριχηθούν ψηλότερα στη σκάλα του διορισμού.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.