«Ξεσπιτωνεται» ο Συλλογος Καππαδοκων και Μικρασιατων Ροδοπης

Ο Στρατός ζητά πίσω το κτίριο του παλιού Τελωνείου, που επισκευάστηκε με πόρους του Συλλόγου, για να το αξιοποιήσει οικονομικά - Να παραμείνει στο κτίριο θέλει ο Σύλλογος

Πρόβλημα με τη στέγασή του απέκτησε ξαφνικά ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης, μιας και το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται εδώ και 12 χρόνια, ζητείται πίσω από τον Στρατό, που το είχε παραχωρήσει, για να το αξιοποιήσει οικονομικά.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, ο Σύλλογος το 2007 είχε πάρει δια παραχώρησης το κτίριο του παλιού Τελωνείου, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, το οποίο βρισκόταν σε κακή κατάσταση.
 
Ο Σύλλογος με δικά του έξοδα πραγματοποίησε επισκευές και διορθώσεις σε αυτό, ώστε να είναι έδρα του Συλλόγου, όμως ο Στρατός, για μεγάλη τους λύπη, το ζητάει πίσω για να το αξιοποιήσει, νοικιάζοντάς το.
 
Ο κ. Φαρασόπουλος τόνισε πως αν ο Στρατός το ζητούσε για επιχειρησιακούς σκοπούς, δεν θα είχαν πρόβλημα να το δώσουν πίσω, όμως διαφωνούν με την επιστροφή του για οικονομική εκμετάλλευση, από τη στιγμή που ο Σύλλογος βοήθησε να σωθεί, να επισκευαστεί και να συντηρηθεί.
 
Για αυτό και προσπαθούν να συνεχίσουν να στεγάζονται σε αυτό, όσο υπάρχει ο Σύλλογος, ενώ δεν συμφωνούν και για τη μεταστέγαση, μιας και ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων του Συλλόγου έχουν διατεθεί στο κτίριο, με αλλαγή παραθύρων, σκεπής, πατωμάτων και άλλου υλικού.
 
Να σημειωθεί πως το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, στην κυριότητα του οποίου βρίσκεται το κτίριο, ζητά ως μίσθωμα 19.000 ευρώ το χρόνο, στο οποίο ο Σύλλογος είναι αδύνατο να ανταποκριθεί, ενώ τους έχει δώσει περιθώριο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να αποδεχθούν τους όρους του, διαφορετικά να αποχωρήσουν.
 
Για να ανασχέσουν αυτή την εξέλιξη έχουν ήδη έρθει σε επαφή τόσο με τοπικούς φορείς, όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια, τους διοικητές των μονάδων της περιοχής μας ώστε να μεταφέρουν το αίτημά τους, καθώς και στελέχη κομμάτων ζητώντας την παρέμβασή τους κεντρικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.