Καμμενος: «Οχι» σε ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση (+Βιντεο)

Ζήτησε από την κυβέρνηση να θέσει την Συμφωνία των Πρεσπών σε δημοψήφισμα

Δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν από λίγα λεπτά σε σχετική  με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, συνέντευξη τύπου.

Όπως ανέφερε ο κ.Καμμένος η ψήφος  εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός υποκρύπτει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι και ο μοναδικός -όπως είπε- λόγος που αποχωρούν από την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τέσσερα χρόνια. «Δεν θα απόσχουμε από την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα καταψηφίσουμε. Δεν καταψηφίζουμε την κυβέρνησή μας, αλλά την κυβέρνηση που θα κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ παραβιάζει το Σύνταγμα και επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατηγορώντας τον ότι «εκχώρησε εθνική κυριαρχία». Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει την Συμφωνία για το ονοματολογικό σε δημοψήφισμα.

Ο κ. Καμμένος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «για το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα». Ο πρόεδρος  των ΑΝΕΛ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησε, ότι για το θέμα το εθνικό «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ, αποχωρούν από την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής, αφού βγει και πει ότι δεν θέτει κανένα ζήτημα του όρου Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία κι ότι ακόμα και αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία, θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής. Αλλά από όσο ξέρω τις τελευτάιες μέρες μάλλον λαμπάδες ανάβει για να μην πέσει στα χέρια του το θέμα της Συμφωνίας» τόνισε ερωτηθείς. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.