Εγκαιρη και εγκυρη ενημερωση των πολιτων σε περιπτωσεις κρισεων ζητα η Φ. Καζακου

«Αναμένουμε τις ενέργειες των υπευθύνων πριν θρηνήσουμε θύματα»

Την τοποθέτησή της στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φελίνα Καζάκου για να επαναφέρει το αίτημα για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αυτό της Τετάρτης.
 
«Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα των Οργάνων Πολιτικής Προστασίας» ξεκαθαρίζει από την αρχή η κ. Καζάκου για να εξηγήσει πως «η ενημέρωση των πολιτών κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης ήταν ελλιπής, ως ανύπαρκτη, θέτοντας σε πολλές περιπτώσεις τη ζωή των πολιτών σε κίνδυνο».
 
Όπως μάλιστα υπογραμμίζει «τα έντονα και απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα στο μέλλον θα αποτελέσουν μέρος της ζωής μας και η τοπική ηγεσία οφείλει να προφυλάσσει τους πολίτες» εξ ου και «η αντιμετώπιση κρίσεων εντός των ορίων του Δήμου Κομοτηνής, σε περιπτώσεις όχι μόνο των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά σε όλες τις προεκτάσεις και πτυχές της πολιτικής προστασίας θα πρέπει να απασχολήσει την νυν και την επόμενη διοίκηση όχι μόνο στην αντιμετώπιση αυτών, αλλά και στην πρόληψη. Μέρος της πρόληψης, άλλωστε αποτελεί και η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών».
 
«Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής στις 12/12/2018», όπως θυμίζει η κ. Καζάκου συνεχίζοντας, «εξέφρασα δημόσια την ανάγκη λήψης μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση και κατέθεσα πρόταση σχετικά με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την άμεση ενημέρωση των πολιτών. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  με τα σημεία που πρέπει να αποφεύγονται κατά τις μετακινήσεις εντός  πόλης αλλά και στους οικισμούς όπου παρουσιάζονται τα “επικίνδυνα” σημεία μπορούν να αποτυπώνονται άμεσα σε ένα χάρτη και να αναρτούνται στα social media καθώς επίσης και στο site του Δήμου». 
 
«Αναμένουμε τις ενέργειες των υπευθύνων πριν θρηνήσουμε θύματα…» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.