Ικανοποιηση Τσαλικιδη απο την ετοιμοτητα των μηχανισμων της ΠΕ Ροδοπης

«Όλοι οι Φορείς προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό»

Την ικανοποίησή του για την αυξημένη ετοιμότητα των υπηρεσιών της ΠΕ Ροδόπης καθώς επίσης για την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που διαμόρφωσαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στη Ροδόπη, εξέφρασε με δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.
 
«Μπορεί η βροχόπτωση που έπληξε την Ροδόπη τα προηγούμενα 24ωρα να ήταν ιδιαίτερα έντονη, ωστόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς της Ροδόπης προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μην υπάρχουν απώλειες και να τεθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται υπό έλεγχο» ξεκαθάρισε ο κ. Τσαλικίδης για να σταθεί στον ρόλο που έπαιξε το φράγμα Γρατινής εξηγώντας πως «το φράγμα της Γρατινής αποδείχθηκε “σωτήριο” καθώς εμπόδισε την εκδήλωση εκτεταμένων πλημμυρών στις πεδινές περιοχές, εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου όγκου των υδάτων. Συγκεκριμένα την Πέμπτη στην 01:30 η στάθμη υπερχείλισης έφτασε στα 0,75 cm μέχρι το μεσημέρι μειώθηκε σταδιακά φτάνοντας αρχικά στα 0,30 ενώ έβαινε μειούμενη. Παρόλα αυτά οι  αριθμοί αποδεικνύουν πως ο όγκος νερού ήταν τεράστιος».
 
«Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους Φορείς, του υπαλλήλους της Π.Ε. Ροδόπης, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής για τη συνεργασία που είχαμε, εφαρμόζοντας όλα όσα συζητήθηκαν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, του Δεκεμβρίου, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους» τόνισε κλείνοντας ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.