Απο το σκοτος της Κομοτηνης στο σκοτος της Εγνατιας

Απαρατήρητα

Χθες γράφαμε για το κυριολεκτικό σκότος στην Κομοτηνή, αλλά σήμερα επανερχόμαστε στο ζήτημα καθότι το «φαινόμενο» μάλλον είναι διευρυμένο. Επί της Εγνατίας Οδού βρεθήκαμε λοιπόν το απόγευμα της Πέμπτης, προς Αλεξανδρούπολη για να διαπιστώσουμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι σε κανένα σημείο, πλην των διοδίων και των παρακείμενων χώρων στάθμευσης, δεν υπήρχε ο παραμικρός φωτισμός.
 
Θα μου πείτε τώρα ίσως η παντελής έλλειψη φωτισμού σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους να συνηθίζεται, γεγονός που δεν το γνωρίζουμε απολύτως, ωστόσο ούτε λογικό ακούγεται, και σίγουρα όχι παρήγορο, αν σκεφτεί κανείς ότι μία το απόλυτο σκότος, μία ο θόρυβος από τα ελαστικά στις συνεχόμενες «πτώσεις» των οχημάτων στις τρύπες και τα μπαλώματα του οδοστρώματος, που κοντεύει να μοιάσει σε ελβετικό τυρί. Άσε που αγριεύεσαι.
 
Τώρα αν κρίνουμε και από τις τελευταίες εξελίξεις, όπου οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε ανακοίνωσή τους επεσήμαναν μεταξύ άλλων πως κοινώς η «Εγνατία Οδός Α.Ε» έχει μπει σε τροχιά διάλυσης, ίσως η κατάσταση επί της Εγνατίας Οδού, ως δρόμου, έχει μία κάποια εξήγηση.
 
Γιατί ειδάλλως αν κρίνουμε και από τους σταθμούς των διοδίων και τα όσα κατά καιρούς καταθέτει ο καθένας και η καθεμία από εμάς, για την συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου τα λεφτά δεν πάνε.
 
Βεβαίως οι εργαζόμενοι είπαν μεταξύ άλλων πως η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα υπόλοιπά της για έργα βαριάς συντήρησης, ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα για την παραχώρησή της σε ιδιώτη, όπου στην περίπτωση που αυτό ευσταθεί τα λεφτά που θα απαιτηθούν «είναι πολλά Άρη».
 
Οι τρύπες άλλωστε μιλούν από μόνες τους. Απλά σε περίπτωση επιτόπιας έρευνας προτιμείστε πρωινές –  μεσημεριανές ώρες για να μπορείτε να βλέπετε! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.