Πληγες μετρα η Ροδοπη απο τη χθεσινη νεροποντη

Σε επιφυλακή και σήμερα οι υπηρεσίες - Αναμένεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας

Πληγές μετρά η Ροδόπη μετά το πέρασμα της χθεσινής καταιγίδας που έπληξε τον νομό. Δρόμοι-ποτάμια, πλημμυρισμένα σπίτια και κλειστές ιρλανδικές διαβάσεις είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, σε περισσότερες από 4 περιπτώσεις κλήθηκε η πυροσβεστική να απαντλήσει ύδατα από οικίες στην Κομοτηνή και σε μια περίπτωση να κόψει δέντρο που χτυπήθηκε από κεραυνό.

Κλειστή παρέμεινε η δυτική είσοδος της Κομοτηνής στο σημείο των γεφυρών λόγω του ύψους των συγκεντρωμένων υδάτων. Μάλιστα η πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει τους επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ. από το σημείο

Πλημμυρισμένες εκτάσεις και σπίτια υπάρχουν επίσης στους οικισμού Ισάλου και Αμαράντων, Δοκού, Δραγιάς και Πάσου, Φύλακα.

Επίσης κλειστές θα παραμείνουν σήμερα σχολικές μονάδες στον νομό λόγω της επισφάλειας στις μετακινήσεις μαθητών. Συγκεκριμένα με αποφάσεις των οικείων δημάρχων κλειστά θα παραμείνουν σήμερα το Νηπιαγωγείο Αμαράντων, τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία Άνω Βυρσίνης, Εσοχής, Κύμης, Μυρτίσκης, Οργάνης, Κέχρου, Κερασιάς, Χλόης, Δρανιάς και Κάτω Καρδάμου και τα Νηπιαγωγεία Εσοχής, Κύμης και Οργάνης, τα Δημοτικά Σχολεία Βάκου, Ισάλου και Αμαράντων και το Γυμνάσιο της Οργάνης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν και σήμερα σε επιφυλακή καθώς αναμένεται , σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, συνέχιση της κακοκαιρίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.