2019 λογοι αισιοδοξιας

Μόλις υποδεχθήκαμε το 2019. Ολόκληρη η υφήλιος αποχαιρέτησε τον παλιό χρόνο, τον λιθοβόλησε σαν αποδιοπομπαίο τράγο φορτωμένο με λάθη και πάθη, και υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και τυμπανοκρουσίες, πλημμυρισμένη αισιοδοξία. Γιατί να μην είναι κανείς, άλλωστε, αισιόδοξος την αυγή του 2019; Ήδη από τα πρώτα 48ωρα καταφθάνουν από τις τέσσερεις γωνιές του κόσμου μηνύματα υπερχειλίζοντα ελπίδα και θετική ενέργεια. Και επειδή δεν μου αρέσει να αερολογώ…
 
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται να αποχωριστεί τα ουκρανικά πολεμικά αλλά και τους ναύτες τους, θεωρώντας πως δεν πέρασαν αρκετό χρόνο μαζί τις γιορτές ενώ δήλωσε πανέτοιμος να πνίξει… στην αγάπη την όμορφη πατρίδα τους.
 
Ο κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, υπενθύμισε, με το καλημέρα του νέου έτους, πως παρά τα 69 χρόνια του διαζυγίου με την Ταϊβάν, συνεχίζει να διεκδικεί την προίκα της, απειλώντας μάλιστα να την διεκδικήσει ακόμα και με την κουμπούρα του παππού του.
 
Στην άλλη μεριά του Ειρηνικού (ο χρόνος άλλαξε, όχι τα δημοσιογραφικά κλισέ) το παγκόσμιο fashion icon της κομμωτικής επιμένει να κάνει νάζια στη Γερουσία, θεωρώντας αδιανόητο μια γυναίκα να μην τον αφήνει να χτίσει το φράχτη που θέλει.
 
Νοτιότερα, στη ζώνη των Mojito, ο φρέσκος Ζαΐρ Μπολσονάρο εξήρε, στην νοηματική, την πίστη του στην δημοκρατία και την ελευθερία,δακτυλοδεικτώντας χαρακτηριστικά τα άρματα και τα τεθωρακισμένα που βγήκαν στους δρόμους για την ορκωμοσία του.
 
Στο μαχαλά μας τώρα, η «προεδράρα» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δια του κινητού τηλεφώνου του Χουλουσί Ακάρ, διακήρυξε για μία ακόμη φορά την πάγια αφοσίωση των Τούρκων στο θάνατο για την πίστη – βρε κάτι τύποι με μαύρες σημαίες δεν τα έλεγαν αυτά το ‘18; – και, αφού ο Ακάρ κατάπιε το τηλέφωνο, δια του στόματός του δεσμεύτηκε για το 2019 να βάψει γαλάζια ολάκερη την Τουρκία, παίρνοντας, ωστόσο, μπογιές από την Ελλάδα και την Κύπρο.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, το εθνικό μας τυχερό ρόδι, υποσχέθηκε πως θα ψηφίσουν ακόμη και οι δύο του προσωπικότητες, η προεκλογική και η μετεκλογική, προκειμένου να περάσει από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, διότι δεσμεύτηκε στον Ζόραν Ζάεφ να μπορούν και τα ζαχαροπλαστεία των Σκοπίων να φτιάχνουν μακεδονικό χαλβά.
 
Όσο για τον δικό μας προεδρικό ογκόλιθο, τον Πάκη τον Παυλόπουλο, αυτός κέρδισε το φλουρί στην βασιλόπιτα του Προεδρικού. Αν δεν είναι αυτό υπόσχεση τύχης και ευημερίας για όλο το έθνος, τότε τι είναι;
 

* Ο Βαγγέλης Σιδερούδης είναι φοιτητής Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών  του Παντείου Πανεπιστημίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.