Η αποστολη των ξωτικων στην Κομοτηνη

Τα παιδιά των Εβριτών Ροδόπης ζωγράφισαν και έγραψαν το δικό τους παραμύθι για τα Χριστούγεννα

Ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι γεμάτο ζωγραφιές και κείμενα των μικρών μαθητών του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στο σημερινό μας φύλλο.
 

Στο πλαίσιο της λέσχης ανάγνωσης παιδικού βιβλίου που τρέχει για άλλη μία φορά με την κ. Ερμιόνη Κοκκαλιάρη στο «τιμόνι» τα παιδιά  καλλιέργησαν τα ταλέντα τους δημιουργώντας μία ιστορία που ξεκινά με την κλασική φράση «Μια φορά κι έναν καιρό» για να καταλήξει σε μία εγκάρδια γιορτινή ευχή.
 

Η πλοκή εκτυλίσσεται τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Κομοτηνή και ενώ όλοι θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι, κάτι φαίνεται πως δεν πηγαίνει τόσο καλά. Τα παιδιά της πόλης έχουν χάσει το κέφι τους και δείχνουν πολύ λυπημένα. Βλέποντας την δύσκολη κατάσταση 13 μικρά ξωτικά αποφασίζουν να αναλάβουν ενεργή δράση.
 

Αποφασίζουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που στενοχωρεί τα παιδιά, βρίσκοντας μία λύση για το κάθε ένα ξεχωριστά. Τα ξωτικά καταφέρνουν να αλλάξουν τις ζωές των παιδιών, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο τον πιο χαρούμενο επίλογο.
 

Με οδηγό την φαντασία τα παιδιά όχι μόνο απελευθέρωσαν την δημιουργικότητά τους και αξιοποίησαν τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά γέμισαν πολύχρωμες πινελιές και ζωντάνια τις σελίδες μας.
 
Οι συγγραφείς και εικονογράφοι που κρύβονται πίσω από το κάθε ξωτικό: Αριστείδης Αβραμίδης (πορτοκαλάκος), Μιχάλης Μουσουλάρης (μολυβάκιας), Αντωνία Αβραμίδη (κιτρινόπη), Ραφαηλία Ζεϊμπεκίδη (σβηστρένια), Αναστασία Πάλλη (φουξούλα), Σωτηρία Κούντα (εξυπνούλα), Αναστασία Ζωίδη (καφεδάκι), Βαγγέλης Βουλγαρίδης (λουλουδένιος), Ευφροσύνη Ζωίδη (πρασινένια), Χριστίνα Καινούργιου (ομορφούλα), Κωνσταντίνα Ταγάρα (λουλουδένια), Δέσπονα Χριστοπούλου (αστεροβαμβακένια)
 
Συμμετείχαν επίσης: Ελένη Μπατάλα (φιλική συμμετοχή), Ερμιόνη Κοκκαλιάρη (υπεύθυνη λέσχης παιδικού βιβλίου συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης), Ηρώ Δοξακίδου (βοηθός – καταρτιζόμενη πρακτικής άσκησης)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.