Επιτυχημενοι για ακομα μια χρονια οι Αγωνες Agility στην Κομοτηνη

Σκύλοι και χειριστές έδειξαν τη συνεργασία και τις ικανότητές τους στους αγώνες που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο ΚΟΣΕΚ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, για τρίτη συνεχή χρονιά, αγώνες Agility στην Κομοτηνή, από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής, στο Αθλητικό Κέντρο OXYGEN, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.
 
Το πρόγραμμα των αγώνων περιελάμβανε τρεις κατηγορίες agility και μια κατηγορία Jumping, με σκύλους και χειριστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε πίστες που δημιούργησε ο καλεσμένος κριτής. Petr Pupik από την Τσεχία.
 
Μάλιστα στους αγώνες συμμετείχαν για ακόμα μια φορά και χειριστές με τους σκύλους τους τόσο από άλλα μέρη της χώρας, όπως Αθήνα, Λειβαδιά και Θεσσαλονίκη, αλλά και από το εξωτερικό, με συμμετέχοντες από την Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
 
Χειριστές και σκύλοι έδειξαν τις ικανότητες και τον συντονισμό τους στις πίστες του Agility, και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού, που παρακολούθησε τους αγώνες. 

Ένα άθλημα για σκυλιά 

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Ομίλου κ. Νικολέττα Παπαστεργιάδη, αυτό που θέλουν να περάσουν στο κοινό, τόσο με αυτές τις εκδηλώσεις όσο και με την γενικότερη παρουσία τους, είναι ότι το agility δεν είναι υπακοή, εκπαίδευση, αλλά ένα άθλημα για σκυλιά, όπου ο σκύλος πρέπει να έχει καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη.
 
Σε περίπτωση που δεν έχει, κάνουν  κάποια μαθήματα στην αρχή, ώστε να καταλάβουν ο ένας τον άλλο και αν γίνουν ομάδα.
 
«Δεν είναι ότι δείχνω πέντε πράγματα στον σκύλο, τα μαθαίνει και τέλος.  Και εγώ σαν άνθρωπος δίνω το 100% μου και ο σκύλος μου δίνει το 100%, γιατί μαθαίνει να παίζει μαζί μου» σημείωσε.
 
Άλλωστε για αυτό στους αγώνες είχαν και την κατηγορία Α0, που πρόκειται ουσιαστικά για κατηγορία αρχαρίων, όπου περνούν στον σκύλο τους ότι το agility είναι παιχνίδι, κατά το οποίο πηδά τα εμπόδια, μπαίνει στο τούνελ, τρώει το φαΐ του και παίζει με το παιχνίδι του, ενώ σταδιακά εισάγεται στον «κόσμο» του Agility.
 
Για τους αγώνες πρέπει να φέρνουν κριτές από το εξωτερικό, μιας και Έλληνες κριτές δεν υπάρχουν για το Agility, και φέτος είχαν τον κ. Petr Pupik από την Τσεχία, ο οποίος στήνει μια διαδρομή που ο χειριστής δεν την έχει ξαναδεί ποτέ, δεν την έχει δουλέψει ποτέ, και είναι καινούργια κάθε φορά.
 
Στη συνέχεια οι χειριστές έχουν κάποιο χρόνο για να δουν την διαδρομή, και στη συνέχεια την κάνουν μαζί με τον σκύλο. 

Αγκαλιάζει το Agility η Κομοτηνή 

Πάντως τα τελευταία χρόνια το Agility έχει αρχίσει να γίνεται πιο δημοφιλές, με όλους τους ιδιοκτήτες να λένε πως ακόμα και μετά από ένα μήνα ενασχόλησής τους με αυτό βλέπουν ήδη διαφορά στον τετράποδο φίλο τους.
 
«Γιατί ο σκύλος πλέον έχει δεθεί με το αφεντικό, έχει αναπτύξει εμπιστοσύνη, αφοσίωση. Τα έχουν όλα αυτά έμφυτα, απλώς το Agility βοηθάει λίγο να τα ενδυναμώσουμε» ανέφερε η κ. Παπαστεργιάδη.
 
Ήδη σε σχέση με πέρυσι ο όμιλος έχει αυξηθεί κατά δέκα άτομα ενώ φαίνεται ότι πλέον το κοινό της Κομοτηνής γνωρίζει, ακόμα και αν δεν ασχολείται με αυτό, τι είναι το Agility, κάτι που δείχνει ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος από τις εποχές που αναρωτιόντουσαν τι είναι.
 
Υπάρχουν πάρα πολλοί που έρχονται, αξιοποιώντας το δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα που προσφέρει ο Σύλλογος, γνωρίζουν το άθλημα, το δοκιμάζουν, βλέπουν αν τους αρέσει ή αν ταιριάζει στο σκύλο τους και εν τέλει η πλειοψηφία συνεχίζει πρόσθεσε η ίδια εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει γιατί αποτελεί  μία πρώτης τάξεως ευκαιρία διασκέδασης τόσο για τους ίδιους όσο και για τους σκύλους τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.