Η Λ.Σαραντινου «συστησε» τους Φρουτοφιλους στην παιχνιδιαρικη βιβλιοπαρουσιαση των Βιβλιοχαρτοπωλειων «Βαφειαδης»

Τις δικές του «πινελιές» στο βιβλίο έβαλε ο συντοπίτης μας, Στάθης Γκεβρέκης

Το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέα,κ. Λεύκης Σαραντινού με τίτλο «Φρουτοφίλοι» συστήθηκε στο ευρύ κοινό το Σάββατο στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων από τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Tales Quest».
 
Μία εκδήλωση που σίγουρα κέρδισε τους μικρούς αναγνώστες, αφού πέραν από παρουσίαση του έργου περιλάμβανε πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια μέσα από τα οποία ξεδίπλωσαν τη δημιουργικότητά τους και πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα.
 
Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος της ίδιας που μέσω των «Φρουτόφιλων», μίας τρελής παρέας εικοσιτεσσάρων φρούτων και λαχανικών, υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο «με αστείες αλλά και διδακτικές ιστορίες», όπως εξήγησε η ίδια.
 
Ο Άνταμ το Αβοκάντο, ο Κάρολ το Πορτοκάλι, η Μπέσυ το Σέλινο, η Λίζα η Ελιά και πολλοί άλλοι μένουν στον Φρουτοχώρα και καθημερινά μπλέκουν στις πιο απίθανες περιπέτειες. Πρόκειται για δώδεκα ιστορίες, μία για κάθε μήνα του χρόνου που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. 

Λεύκη Σαραντινού «Τα φρούτα τρώγονται και με ευχάριστο τρόπο» 

«Νομίζω πως οι Φρουτόφιλοι είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται άνετα από παιδιά και σε αυτό συνέβαλε πολύ η εικονογράφηση του Στάθη Γκεβρέκη» συνέχισε εξηγώντας πως παρά τα δεκάδες παιδικά έργα που μιλούν για την υγιεινή διατροφή, η ίδια σκέφτεται διαφορετικά.
 
«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πως τα φρούτα τρώγονται και με ευχάριστο τρόπο, ενώ θα προσπαθήσω επίσης να γνωρίσω στους μικρούς μας φίλους κάποια από αυτά που μπορεί να μην γνωρίζουν», κατέληξε για να δώσει τον λόγο στον εικονογράφο, κ. Στάθη Γκεβρέκη. 

Στάθης Γκεβρέκης «Όταν κανείς προσπαθεί να προσεγγίσει το παιδικό κοινό πρέπει να φροντίσει ώστε η δουλειά του να αποπνέει χαρά και θετική διάθεση» 

Οι «Φρουτόφιλοι» είναι η πρώτη απόπειρα της ίδιας στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας αλλά και η πρώτη συνεργασία της με τον Κομοτηναίο καλλιτέχνη κ. Στάθη Γκεβρέκη, που συμπλήρωσε από πλευράς του ότι «όταν κανείς προσπαθεί να προσεγγίσει το παιδικό κοινό πρέπει να φροντίσει ώστε η δουλειά του να αποπνέει χαρά και θετική διάθεση. Βέβαια το να δουλεύω δημιουργώντας ευχάριστα έργα κάνει κι εμένα τον ίδιο να αισθάνομαι πιο ευδιάθετος. Φαντάζομαι πως το ίδιο ισχύει για όλους τους ενήλικες, ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως μπορεί το βιβλίο να είναι παιδικό αλλά το διαμορφώνουμε εμείς οι μεγάλοι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.