Συντομα η ενταξη για τον ποδηλατοδρομο Κομοτηνης-Κοσμιου και την ανακατασκευη της γεφυρας Κοσμιου

Αναρτήθηκαν οι επιμέρους εκτάσεις της ζώνης απαλλοτρίωσης του έργου στην περιοχή του Κοσμίου

Στην τελική ευθεία της ωρίμανσης βρίσκεται το έργο της ανακατασκευής της γέφυρας του Κοσμίου και η κατασκευή ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει την Κομοτηνή με το Κόσμιο, το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στο ΠΕΠ ΑΜΘ και να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2019.
 
Σύμφωνα με την περιφέρεια ΑΜΘ οι διάφορες διαδικασίες που είναι απαραίτητες και έχει αναλάβει ο φορέας υλοποίησης, η διεύθυνση Τεχνικών έργων της ΠΕ Ροδόπης, έχουν προχωρήσει αρκετά, και αναμένεται σύντομα το έργο να μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα, ώστε να προκηρυχθεί και να ξεκινήσει η υλοποίησή του.
 
Ήδη έχουν αναρτηθεί οι επιμέρους εκτάσεις της ζώνης απαλλοτρίωσης του έργου στην περιοχή του οικισμού του Κοσμίου για τον ποδηλατόδρομο και την αναμόρφωση της γέφυρας, ενώ έχουν προχωρήσει και οι πράξεις χαρακτηρισμού εκτάσεων.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το έργο αυτό είχε προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος το Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η μελέτη, η  οποία αφορούσε και την δημιουργία Ποδηλατόδρομου προς την Πανεπιστημιούπολη του ΔΠΘ, συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας για το 2018.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.