Εξοπλιζονται οι κοινοχρηστοι χωροι στο κεντρο της Αλεξανδρουπολης

Μπαίνουν έξυπνα παγκάκια για φόρτιση κινητών και σύνδεση στο διαδίκτυο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ είχε στην Αλεξανδρούπολη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.
 
Ο κ. Μέτιος, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ελένη Δημούδη, θέλησε να ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει στο κέντρο της πόλης ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας με το ποσό των 215.588 ευρώ.
 
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και προβλέπουν την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στο εμπορικό κέντρο και στην παραλία, σε θέσεις που έχει υποδείξει ο Δήμος.
 
Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει συσκευές ανακύκλωσης, «έξυπνα» παγκάκια τα οποία θα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια και θα δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών και σύνδεσης στο διαδίκτυο,  κοινόχρηστες βρύσες, ζαρντινιέρες καθώς και μία φορητή εξέδρα 100 τετραγωνικών μέτρων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.