Schema Design Lab: Η τεχνη και η επιστημη της Αρχιτεκτονικης σε αρμονια

Λαμπερά εγκαίνια για το νέο αρχιτεκτονικό γραφείο της Αγγελίνας και του Γιώργου Δάγκα

Την εκπλήρωση ενός ονείρου αποτελεί το νέο αρχιτεκτονικό γραφείο “Schema Design Lab” που άνοιξε και επισήμως τις πόρτες του το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Νοεμβρίου, στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Ενός 10ετούς και πλέον ονείρου των αρχιτεκτόνων μηχανικών που το εμπνεύστηκαν και το έκαναν πράξη, υλοποιώντας πέραν των επαγγελματικών τους φιλοδοξιών και την επιθυμία τους να επιστρέψουν και να προσφέρουν στον τόπο τους.
 

Ο λόγος για την Αγγελίνα και τον Γιώργο Δάγκα. Δύο αδέρφια από την Κομοτηνή, αμφότεροι απόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με λίγα χρόνια διαφορά μεταξύ τους, και κοινό τους πάθος την ανάγκη για δημιουργία, εξέλιξη και αυτοβελτίωση.
 
 Δύο νέοι συμπολίτες μας στα πρόσωπα των οποίων θα μπορούσε να πει κανείς ότι βρίσκει πλήρη εφαρμογή η έννοια της αρχιτεκτονικής, ήτοι η «χρυσή» ισορροπία ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη. Καθότι η αρχιτεκτονική, αυτή η τέχνη που μας έχει χαρίσει παγκόσμια κομψοτεχνήματα , στηρίζεται και οφείλει να υπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων, χωρίς ωστόσο ουδέποτε να σταματά να προσπαθεί να αγγίξει το όνειρο και να δώσει «σάρκα και οστά» στο φαντασιακό, χωρίς φυσικά αυτό να επηρεάζει την αρμονία του οικοσυστήματος.
 

Άλλωστε το ίδιο το όνομα που επέλεξαν να δώσουν στο νέο τους αυτό ξεκίνημα “Schema Design Lab” φανερώνει ακριβώς αυτό. Προερχόμενο από τα αρχαία ελληνικά, «υιοθετημένο» όμως από την παγκόσμια γεωμετρία το “Schema”, για να καταδείξει την αρμονία η οποία επιτυγχάνεται μέσα από σωστά εκτελεσμένα μαθητικά σχήματα.
 
Το “Schema Design Lab” άνοιξε επισήμως τις πόρτες του το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία συγγενών και φίλων, που γιόρτασαν από κοινού το νέο ξεκίνημα των νεότερων μελών της οικογένειας Δάγκα, οι οποίοι βέβαια έχουν ήδη υπογράψει αρκετά ολοκληρωμένα projects και στην πόλη της Κομοτηνής, χαρακτηριστικότερο των οποίων το εστιατόριο «Ιχθυόσκαλα», κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. 

“Less is more” 

Το  “Schema Design Lab”, επί της Ορφέως 49, αποτελεί άλλωστε ένα τρανταχτό παράδειγμα της προσωπικής τους αρχιτεκτονικής ταυτότητας, στην οποία όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» η κ. Αγγελίνα Δάγκα, πρωταγωνιστεί το χρώμα, αλλά και η μοντέρνα αισθητική.
 

Υπέρμαχοι άλλωστε της αρχιτεκτονικής «γλώσσας» του Γερμανού  Ludwig Mies van der Rohe, ενός εκ των μεγαλύτερων αρχιτεκτόνων του 20ου αιώνα και μορφών του μοντέρνου κινήματος στην αρχιτεκτονική, την οποία χαρακτηρίζει η σαφήνεια, η απλότητα και η αρχιτεκτονική που έρχεται σε πλήρη αρμονία με την εποχή της.
 

Για το δίδυμο του “Schema Design Lab” όπως εξήγησε η κ. Δάγκα «ο σχεδιασμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα» σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ενός ανθρώπου, για να εξηγήσει πως ο προσωπικός ή επαγγελματικός μας χώρος αποτελεί πρωτίστως εικόνα του ίδιου μας του εαυτού, των  «θέλω» αλλά και της ψυχοσύνθεσής μας, έχοντας παράλληλα την δυνατότητα να μας «εξυψώσει» ή να μας «καταβάλει». Στο πλαίσιο αυτό η Αγγελίνα και ο Γιώργος αναλαμβάνουν να μετουσιώσουν τα προσωπικά σας χαρακτηριστικά και «θέλω» σε πράξη, δημιουργώντας χώρους ανάλογους με τις απαιτήσεις σας, αλλά και το δικό τους προσωπικό στίγμα.
 

Αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου ανακαινίσεις χώρων, εργασίες εσωτερικής διακόσμησης, αρχιτεκτονικές μελέτες, γραφιστικές εργασίες αλλά και αδειοδοτήσεις, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε δια ζώσης με μία επίσκεψη στις εγκαταστάσεις τους.
 
Αν μη τι άλλο ένας σωστός σχεδιασμός, όπως και οι ίδιοι επισημαίνουν μπορούν να σε «σώσουν» από πολλά περισσότερα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία μίας δημιουργίας.

Info:
“Schema Design Lab”
Αγγελίνα & Γιώργος Δάγκας, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
Ορφέως 49, Κομοτηνή
Ωράριο: Καθημερινές 9:30 – 14:00, Τρίτη και Πέμπτη 18:00-21:00
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2531020255 – 6983670080
E-mail: [email protected]
Facebook: Schema Design Lab

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.