Στηριξη στον ΔΑΔΑΑ απο το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Για τις ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής με το οποίο εκφράζει τη στήριξή του στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger.
 
Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζει τις διεκδικήσεις του Συλλόγου αναφορικά με τις ελλείψεις στην εκπαίδευση και την παράλληλη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από τις ανωτέρω ασθένειες και συγκεκριμένα:

1.Την πλήρη και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά που δικαιούνται αυτής της παροχής, από την έναρξη έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, αποκλειστικά με εκπαιδευτικούς που έχουν εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.
2. Την άμεση πρόσβαση για τα παιδιά ΑμεΑ στις υπηρεσίες διάγνωσης και αξιολόγησης.
3. Την παρουσία σχολικού νοσηλευτή για όλα τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με σοβαρή πάθηση ή αναπηρία από την έναρξη έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
4. Την δημιουργία ολιγομελών τμημάτων ένταξης για παιδιά με έντονες μαθησιακές δυσκολίες.
5. Την δημιουργία μικρών τμημάτων διδασκαλίας για μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και φοιτούν στα γενικά σχολεία της χώρας.
6. Την εξασφάλιση της δυνατότητας εκπαιδευτικών που είναι στη λίστα Braille να μπορούν να συμπληρώσουν ώρες με παιδιά που έχουν και άλλες αναπηρίες.
7. Την συνεχή καθοδήγηση και επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών πάνω στα θέματα της αναπηρίας, της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής (αυτισμός), των μαθησιακών δυσκολιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.