Βγηκε εμπειροτερη και συνεχιζει με αμειωτο παθος η ΑΕ Κομοτηνης

Ηλίας Κρεούζης και Σταύρος Αρχοντούδης κάνουν το «ταμείο» των δύο πρώτων αγωνιστικών

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό, παίρνοντας μάλιστα και ένα σετ από το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.
 
Για το παιχνίδι που διεξήχθη στο Ρέντη αλλά και  για το προσεχές παιχνίδι με την ΑΕΚ μίλησαν στην εκπομπή «Μπλοκ Άουτ» του Βασίλη Στοάκη στο Ράδιο Παρατηρητής οι Ηλίας Κρεούζης και Σταύρος Αρχοντούδης, οι οποίοι μάλιστα κλήθηκαν να συγκρίνουν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, καθώς αντιμετώπισαν τα φαβορί για το πρωτάθλημα στις πρώτες δύο αγωνιστικές. 

Ηλίας Κρεούζης «Με τον Ολυμπιακό αγγίξαμε τα όρια μας» 

Δύο μέρες μετά το παιχνίδι και με τους παλμούς να έχουν πέσει στο φυσιολογικό, ο Ηλίας Κρεούζης μίλησε για το πώς είδε από τον πάγκο της ομάδας του το παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. «Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό για εμάς» επεσήμανε αρχικά ο ίδιος για να εξηγήσει πως «ένα επίπεδο που αντιμετωπίσαμε με τον ΠΑΟΚ και το ίδιο επίπεδο έχει ο Ολυμπιακός. Καταφέραμε να πάρουμε ένα σετ, νομίζω ότι πήραμε αυτό που μπορούσαμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς, γιατί αντιμετωπίζοντας τόσο δυνατές ομάδες, βλέπεις τα όρια σου και μέχρι πού μπορείς να φτάσεις. Εμείς τα αγγίξαμε και κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Σίγουρα είναι τεράστια η διαφορά αλλά αυτά τα παιχνίδια μας κάνουν καλύτερους». 

«Απέναντι στην ΑΕΚ αρχίζει και μπαίνει το “πρέπει”» 

Ο νεαρός τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενέργεια που έβγαλαν οι αθλητές της ομάδας παρά την κούραση από την μετάβαση στην Αθήνα ενώ τόνισε πως απέναντι στην ΑΕΚ η ομάδα θα κυνηγήσει τη νίκη «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά γιατί ήταν από τις 5 το πρωί όρθιοι για να προλάβουμε τις πτήσεις. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό για την εξυπηρέτηση, καθώς έγινε το παιχνίδι στις 15:30 για να προλάβουμε τις πτήσεις. Γενικά ήταν δύσκολη αποστολή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά γιατί βγάλανε πάθος και ενέργεια. Αυτό ήταν δύσκολο να συμβεί αλλά τα κατάφεραν. Τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας θα τον δούμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Πλέον αρχίζει και μπαίνει το “πρέπει”. Σωματικά και τεχνικά η ομάδα είναι έτοιμη. Το θέμα είναι να είναι έτοιμη και ψυχικά για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Δεν έχω μελετήσει καλά την ΑΕΚ, καθώς περιμένουμε να δούμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα (σ.σ. Η συνέντευξη δόθηκε πριν το παιχνίδι της Δευτέρας). Σίγουρα η ΑΕΚ είναι ανάμεσα στους 4 δυνατούς αυτού του πρωταθλήματος. Έχει ενισχυθεί και αυτή φέτος και είναι δυνατή σε υποδοχή και επίθεση. Πρέπει να μελετήσω για να δω τα δυνατά και αδύναμα σημεία αλλά το σίγουρο είναι πως είναι η ΑΕΚ και τα τρωτά σημεία είναι λίγα» επεσήμανε ο κ. Κρεούζης. 

«Έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου» 

Με δεδομένο πως η ΑΕ Κομοτηνής τέθηκε αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ο Ηλίας Κρεούζης κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το ποια ομάδα θεωρεί πιο δυνατή σε αυτήν την κούρσα. «Θα είναι αμφίρροπο το πρωτάθλημα για αυτές τις δύο ομάδες, που νομίζω θα φτάσουν στον τελικό, καθώς δεν πιστεύω πως μπορεί να τους κόψει κάποιος την πορεία για εκεί. Μέχρι τότε θα αλλάξουν πολλά και στις δύο ομάδες. Αυτήν την στιγμή και οι δύο ομάδες δεν είναι στο Top Επίπεδο αλλά έχουν τα προσόντα, τα φόντα και τους προπονητές για να τους φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και θα παρακολουθήσουμε τελικούς υψηλού επιπέδου» τόνισε ο ίδιος. 

Σταύρος Αρχοντούδης «Πήραμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πάρουμε κόντρα στον Ολυμπιακό» 

Ρεαλιστής και προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Σταύρος Αρχοντούδης, ένας εκ των πιο έμπειρων αθλητών της ομάδας της Α.Ε. Κομοτηνής, ο οποίος ανέλυσε το παιχνίδι του Σαββάτου. «Ήταν άλλο ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, μετά τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό. Μία πολύ καλή και υψηλή ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολο να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι πήραμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πάρουμε σε αυτήν την έδρα» επεσήμανε ο ίδιος. 

«Χαοτική διαφορά σε όλα τα επίπεδα ανάμεσα σε Α1 και Α2» 

Πέρυσι αποτέλεσε τον πολυτιμότερο αθλητή της ομάδας της Κομοτηνής για την άνοδο και φέτος συνεχίζει στα σαλόνια της Volley league. Έτσι λοιπόν ήταν ο καταλληλότερος να συγκρίνει τις διαφορές στις δύο κατηγορίες αλλά να μας μιλήσει και για το πώς βιώνει την στήριξη του κόσμου. «Ο κόσμος έχει δείξει από το πρώτο ματς πως θα είναι στο πλευρό μας. Το θέλουμε στη συνέχεια αυτό και ζητάμε την στήριξη του κόσμου σε όλα τα παιχνίδια. Το επίπεδο της Α1 και της Α2 δεν έχει καμία σχέση. Υπάρχουν κάποιοι ξένοι παίχτες που ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδο και γενικά οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά στο επίπεδο» τόνισε ο αθλητής. 

«Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος αυτήν την στιγμή» 

Τέλος, με δεδομένο πως είδε τις δύο ομάδες σαν αντίπαλος, ζητήσαμε από τον Σταύρο Αρχοντούδη να μας πει τη γνώμη του για το ποια ομάδα βλέπει ο ίδιος πιο έτοιμη αυτήν τη στιγμή. «Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα. Δείχνει πιο έτοιμος μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Χιμένες και τη βελτίωση της απόδοσης του Τζούριτς , που προέρχεται από τραυματισμό, πιστεύω θα κοντράρει τον Ολυμπιακό. Αυτήν την στιγμή όμως που μιλάμε ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα με διαφορά στην Ελλάδα» εκτίμησε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.