Λευτερης Καρελιαδης και Νικος Γεωργιαδης δωρισαν βιβλια στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Με 4 βιβλία εμπλουτίσθηκε η συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, χάρη στην ευγενική δωρεά των κ.κ. Λευτέρη Καρελιάδη και Νίκου Γεωργιάδη. Ο ποιητής και συγγραφέας, κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στην πόλη μας για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου που φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Παπανικολάου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει την ζωή και το έργο του στην διάσωση της ποντιακής διαλέκτου και συγκέντρωσε εκ νέου το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού με την μεταγραφή 79 μύθων του Αισώπου στα ποντιακά.
 
Ο ίδιος, μάλιστα, σε δηλώσεις του επιβράβευσε την καλή δουλειά που συντελείται στην περιοχή ενώ πριν φύγει χάρισε στην βιβλιοθήκη μας δύο συνολικά αντίτυπα από τα έργα του «Πατρίδα μ' αραεύω σε» και «Η γλώσσα του Αισώπου- Μύθοι ‘ς σην ποντιακήν διάλεκτον».  Παρών στην εκδήλωση και ο κ. Λευτέρης Καρελιάδης που αναγνωρίζοντας την σημασία του εγχειρήματος για την διατήρηση των τοπικών ιδιωμάτων θέλησε με την σειρά του να δωρίσει δύο ακόμα βιβλία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης, είχε παρευρεθεί πριν από την παρουσίαση του βιβλίου του και στο μάθημα Ποντιακής Διαλέκτου που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών με διδάσκοντα τον κ. Ηλία Πετρόπουλο. Στο τέλος του μαθήματος εξέφρασε τη συγκίνησή του και δώρισε στους συμμετέχοντες φοιτητές από ένα αντίτυπο των μύθων του Αισώπου στην ποντιακή.
 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κίνηση που σίγουρα θα γίνει δεκτή με μεγάλη χαρά από το αναγνωστικό κοινό. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.